Nieuws
Het project Sterke Lekdijk presenteert op het Deltacongres in Goes de 3D-visualisatie van de bodem en de bovenkant van de Lekdijk. Ook is het project aanwezig met een informatiestand.
De meeste mensen binnen ons waterschap kennen de Lekdijk als een mooie plek om overheen te wandelen, of te fietsen of over het water uit te kijken. Veel collega's kennen de Lekdijk ook als één van de grootste projecten van het waterschap.
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft de afgelopen maand de Lekdijk geïnspecteerd. In twee- of viertallen werden de binnen- en buitenzijde van de dijk gecontroleerd.
De kansrijke oplossingen voor dijkversterkingsproject Wijk bij Duurstede - Amerongen zijn bekend. De oplossingen staan beschreven in de Nota Kansrijke oplossingen.
Het waterschap voert grondonderzoek uit tussen Jaarsveld en Vreeswijk. Het grondonderzoek geeft het waterschap een beter beeld van de samenstelling van de Lekdijk.
Zaterdag 6 juli was het projectteam van het dijkproject Culemborgse Veer – Beatrixsluis aanwezig op recreatieterrein ’t Waal West. We maakten kennis met bewoners, recreanten en passanten.
Het Voorkeursalternatief voor dijkversterkingsproject Salmsteke is definitief vastgesteld door het algemeen bestuur. Salmsteke is één van de deelprojecten van het grotere project Sterke Lekdijk.
Op 21 februari ondertekenden de bestuurders van de gemeenten Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug, de provincie Utrecht, Rijkswaterstaat en het waterschap De Stichtse Rijnlanden een intentieovereenkomst. Met deze overeenkomst committeren zij zich aan de samenwerking om het gebied langs de Lekdijk tussen Amerongen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug tot en met de Irenesluis in Wijk bij Duurstede mooier en veiliger te maken.
Op 13 februari organiseert Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden twee erfgoedbijeenkomsten in Wijk bij Duurstede en Amerongen, om verhalen over de dijk op te halen. Die verhalen willen we gebruiken om de geschiedenis van de dijk bij de dijkversterking zichtbaar te maken.