Salmsteke - Schoonhoven


Het dijkversterkingstraject Salmsteke – Schoonhoven loopt vanaf de Rolafweg Zuid tot aan Schoonhoven over een lengte van 8 km. Binnen dit project wordt de veiligheidsopgave gecombineerd met extra aandacht voor natuur, recreatie en monumentale gebouwen. Actieve burgerparticipatie wordt gestimuleerd, zodat bewoners en andere betrokkenen samen met ons de Sterke Lekdijk vormgeven. Het project loopt van 2019 tot en met 2027.

Nieuws

Blijf op de hoogte

Automatisch op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het project Salmsteke - Schoonhoven? Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Documenten

Bekijk alle documenten met betrekking tot het project Salmsteke - Schoonhoven.

Doe mee, denk mee

Doe mee, denk mee met project Salmsteke - Schoonhoven. Laat ons weten wat voor u belangrijk is. Prik op de kaart en meld u aan.

Planning

Verkenningsfase

2019 - 2021

Planuitwerkingsfase

2022 - 2024

Realisatiefase

2024 - 2027

Veiligheidsopgave

Op het traject Salmsteke – Schoonhoven moet 8 km van de dijk versterkt worden. Piping en macrostabiliteit zijn de belangrijkste opgaven. Ook komt er bodemdaling voor doordat sommige delen van de dijk op veengrond zijn gebouwd. Bekijk de video's voor meer informatie.

Samenwerken voor een mooie dijk

De dijkversterking tussen Salmsteke en Schoonhoven kunnen we niet alleen. Daar hebben we u bij nodig. In de verkenningsfase werken we toe naar een Voorkeursalternatief. Dat doen we op basis van onderzoek én alle ideeën en wensen vanuit het gebied. U kent de dijk het best, van die kennis willen we graag gebruik maken. Het onderstaande stappenplan laat zien hoe de verkenningsfase eruit ziet. Bij elke stap vragen we u om mee te denken en te doen. Hierdoor ontstaat er een dijk die sterk genoeg is en perfect past in de omgeving.

Contact

Heeft u vragen over het deelproject Salmsteke - Schoonhoven? Stuur een mail naar sterkelekdijk@hdsr.nl of neem contact op met Koen Mathot, T 06 3070 4713.