Meet je waterkwaliteit in de buurt

Doe je mee?

We genieten allemaal van het water in onze leefomgeving. Maar wat is de kwaliteit van al dat Utrechtse water? Van vijvers, sloten en grachten? Hoe helder is het water? Leven er eigenlijk wel genoeg planten en dieren in? Wij onderzoeken dit graag samen met jou.

Hierbij hebben wij jouw hulp nodig!

Help mee om in het volgende groeiseizoen, van april t/m oktober 2022, het stedelijk water nog beter in beeld te krijgen. Doe je mee? Vul dan alvast het aanmeldformulier in.

Waarom doen we dit onderzoek?

De informatie, die wij met jullie willen gaan verzamelen, is een waardevolle aanvulling op de zogenaamde ecoscans die het waterschap en gemeenten laten uitvoeren om de ontwikkeling van de stedelijke en landelijke waterkwaliteit te volgen. Deze informatie kan ons helpen bij het verbeteren van (de aanpak van) de waterkwaliteit en ecologie in het stedelijk gebied.

Doe je ook mee?

Voor het meten heb je een telefoon en een meethark nodig.  Je kunt hiervoor een eigen hark gebruiken, waar je de hoogte op zet, zie de foto op deze pagina.

Je meld je aan via het aanmeldformulier op https://www.hdsr.nl/werk/schoon-water/meet-waterkwaliteit/aanmeldformulier/. Begin volgend jaar ontvang je meer informatie over het doen van de meting.