Meet je waterkwaliteit in de buurt

Doe je mee?

We genieten allemaal van het water in onze leefomgeving. Maar wat is de kwaliteit van al dat Utrechtse water? Van vijvers, sloten en grachten? Hoe helder is het water? Leven er eigenlijk wel genoeg planten en dieren in? Wij onderzoeken dit graag samen met jou.

Hierbij hebben wij jouw hulp nodig!

Help mee om in het groeiseizoen, van april t/m oktober, het stedelijk water nog beter in beeld te krijgen. Kijk snel op de site Meet je waterkwaliteit voor meer informatie.

Waarom doen we dit onderzoek?

De informatie, die wij met jullie willen gaan verzamelen, is een waardevolle aanvulling op de zogenaamde ecoscans die waterschap en gemeenten laten uitvoeren om de ontwikkeling van de stedelijke en landelijke waterkwaliteit te volgen. Deze informatie kan ons helpen bij het verbeteren van (de aanpak van) de waterkwaliteit en ecologie in het stedelijk gebied.

Doe je ook mee?

Voor het meten heb je een telefoon en een meethark nodig.  Je kunt hiervoor een eigen hark gebruiken, waar je de hoogte op zet, zie de foto op deze pagina.

Je meld je je aan via het Aanmeldformulier op de website, daar zie je rechts boven in het menu de knop inloggen. Inloggen doe je met je e-mailadres en wachtwoord. In het dashboard kies je eerst een nieuw meetpunt en dan voer je aan de waterkant een nieuwe meting uit: de meting gebeurt in zeven stappen. De resultaten van de meting vind je terug in het dashboard. Op de website ziet u in het menu alle resultaten. Door op een meetpunt te gaan staan, opent de tabel met meetgegevens, die je ook kunt downloaden.