Meet je waterkwaliteit in de buurt

Welkom wateronderzoeker!

We genieten allemaal van het water in onze leefomgeving. Maar wat is de kwaliteit van al dat Utrechtse water? Van vijvers, sloten en grachten? Hoe helder is het water? Leven er eigenlijk wel genoeg planten en dieren in? Wij onderzoeken dit graag samen met jou.

Hierbij hebben wij jouw hulp nodig!

Help mee om in het groeiseizoen, van april t/m oktober,  het stedelijk water nog beter in beeld te krijgen. Kijk snel op de site Meet je waterkwaliteit voor meer informatie.

Waar meten we dit jaar?

Dit jaar doen inwoners uit de gemeenten Houten, Maarssen (gemeente Stichtse Vecht), Nieuwegein, Oudewater, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Woerden en Zeist mee met het project ‘Samen meten van de waterkwaliteit: meet je waterkwaliteit’.

Waarom doen we dit onderzoek?

De informatie, die wij met jullie willen gaan verzamelen, is een waardevolle aanvulling op de zogenaamde ecoscans die waterschap en gemeenten laten uitvoeren om de ontwikkeling van de stedelijke en landelijke waterkwaliteit te volgen. Deze informatie kan ons helpen bij het verbeteren van (de aanpak van) de waterkwaliteit en ecologie in het stedelijk gebied.

Doe je mee?

Kijk op https://meetjewaterkwaliteit.nl en meld je aan via het Aanmeldformulier
Het waterschap zorgt voor een meethark en een pakket met informatie en zoekkaarten.

Heb je vragen?

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail aan de projectleider van het waterschap, Jannet Kamminga: jannet.kamminga@hdsr.nl


Ervaring of ideeën?

We zijn benieuwd naar jouw ervaring en ideeën, laat het ons weten, e-mail naar jannet.kamminga@hdsr.nl

Doe ook mee!

Meten waterkwaliteit in Houten