Klimaatplein Nieuwegein is geopend!

Gepubliceerd op 22 oktober 2021

Ons waterschap stimuleert andere partijen om water in het stedelijk gebied te verbeteren. We willen namelijk allemaal mooi en gezond water.

Op 7 oktober is het Groen Klimaatplein Nieuwegein geopend bij tuincentrum aan de IJsselsteinseweg in Nieuwegein. Met het Klimaatplein kunnen bewoners inspiratie en praktische tips krijgen voor een groenere tuin of balkon.

Samenwerkingsovereenkomst Impulsregeling Water in de Leefomgeving

Tegelijkertijd hebben wethouder Marieke Schouten van gemeente Nieuwegein en Constantijn Jansen op de Haar een samenwerkingsovereenkomst Impulsregeling Water in de Leefomgeving getekend. Hierdoor komt de gemeente Nieuwegein in 2022 in aanmerking voor een financiële bijdrage voor hun uitvoeringsproject om de waterkwaliteit van het stedelijk gebied te verbeteren. De gemeente gaat in 2022 verbindingsduikers in de watergang nabij de Voermansweide, Vuurvliegweide, en Rendierweide in Batau noord vervangen. Door de nieuwe duikers hoger te leggen, zodat een deel boven de waterlijn uitsteekt wordt de doorstroming verbeterd. Daardoor wordt de kans op het optreden van blauwalg of botulisme kleiner.


De paardenbloem geeft aan waar het tuincentrum zich bevindt op de kaart van Nederland

Hoogheemraad Constantijn Jansen op de Haar samen met Wethouder Marieke Schouten van de gemeente Nieuwegein en Barabara Horstra Adjunct-Directeur Tuinbranche Nederland.

De samenwerkingsovereenkomst is getekend

Hoogheemraad Constantijn Jansen op de Haar, Wethouder Marieke Schouten van de gemeente Nieuwegein en Barabara Horstra Adjunct-Directeur Tuinbranche Nederland in gesprek over de samenwerking.