Drukbezochte bewonersbijeenkomst over Voorkeursalternatief

Op zaterdag 31 juli vond een bewonersbijeenkomst plaats in Lopik over het Voorkeursalternatief van dijkversterking Salmsteke-Schoonhoven. Meer dan 50 mensen gingen in gesprek met het projectteam.

Bijeenkomst over het Voorkeursalternatief

Het Voorkeursalternatief is het plan op hoofdlijnen voor de dijkversterking. Tijdens een livestream op 30 juni werden de plannen gepresenteerd en konden bewoners vragen stellen. Na die livestream kregen we van meerdere bewoners de vraag of een live bijeenkomst ook tot de mogelijkheden behoorde. Met inachtneming van de landelijk geldende coronamaatregelen konden we met tijdsloten en kleine groepen op zaterdag 31 juli een bijeenkomst organiseren.

Route langs de verschillende onderdelen

Bewoners en belangstellenden werden in een uur langs de verschillende onderdelen van het Voorkeursalternatief geleid. Bij iedere stop stonden medewerkers van het Hoogheemraadschap klaar om vragen te beantwoorden. Het was fijn om het gesprek met elkaar te kunnen voeren, zonder dat er een scherm tussen zit. Voor zowel het projectteam als voor de bewoners.

Reageren op het Voorkeursalternatief

Was u verhinderd op zaterdag 31 juli of wilt u alsnog reageren op het Voorkeursalternatief? Dat kan tot en met 6 augustus via sterkelekdijk@hdsr.nl of neem contact op met omgevingsmanager Koen Mathot via 06 8294 1609. Reacties tot en met 6 augustus worden verwerkt in een reactienota en gaan mee in de besluitvorming van het Algemeen Bestuur over het Voorkeursalternatief. Reacties die later binnenkomen worden meegenomen in het vervolgtraject van de dijkversterking.