Waterschappen lanceren Waterbazen wandelingen

Gepubliceerd op 17 mei 2021

Wandelen is een grote trend op dit moment. Om wat afwisseling te brengen tijdens het wandelen, lanceren de waterschappen de ‘Waterbazen Wandelingen’. Onderweg ontdekt u wat u zelf kunt doen voor schoon en voldoende water. Met een gratis Doe & ontdek-gids kunt u aan de slag met opdrachten en waterweetjes tijdens het wandelen: het checken van de waterkwaliteit, leren kijken als een dijkwachter of het spotten van tegeltuinen, regentonnen of wadi’s. U kiest zelf waar u gaat wandelen: op de dijk, in de natuur of in de stad. Hoe meer opdrachten u doet, hoe meer u een Waterbaas wordt.

Wandelen in 'ons' gebied

Of ga mee op ontdekking op het Onderwaterpad Kids bij Schalkwijk.  Dit Klompenpad gaat door het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een superleuke tocht met opdrachten! Er zijn nog twee leuke klompenpaden voor kinderen in ons gebied: het Slagmaatpad bij Houten en het Benedeneindsepad bij Benschop. In Vreeswijk en Wijk bij Duurstede kunt u twee korte ommetjes lopen. Het zijn online tours die u meenemen langs ons bijzondere watererfgoed. Wandelt u mee?

Waterbazen

Steeds meer mensen dragen bij aan schoon en voldoende water. Met kleine aanpassingen in en om het huis is er al veel te bereiken. Zoals hoosbuien opvangen met een regenton, de auto een duurzame wasbeurt geven in de wasstraat of zwerfvuil rapen langs de waterkant. Met de campagne ‘Waterbazen’ willen de waterschappen zo veel mogelijk Nederlanders betrekken bij hun werk. En ze prikkelen om zelf ook waterbewust bezig te leven.


Download de Doe&Ontdekgids

De Doe & ontdek-gids van de Waterbazen Wandelingen is gratis te downloaden en speciaal geschikt voor op de mobiele telefoon.

Naar de Waterbazenpagina

Ons land zit vol waterbazen: mensen die ieder op hun eigen manier bijdragen en schoon en voldoende water.

Benieuwd wat u kunt doen? Kijk dan verder op de Waterbazenpagina en ontdek de Stichtse Waterbazen.

WaterbaasOppad-BlauweDruppel-RozeVoetstap