Vernieuwing rioolwaterzuivering Utrecht


Op het terrein van de rioolwaterzuivering in Utrecht is een nieuwe installatie gebouwd die het werk van de oude zuivering heeft overgenomen. Dagelijks zuiveren we hier zo’n 65 miljoen liter afvalwater. De nieuwe zuivering verbruikt minder energie, neemt minder ruimte in en zorgt voor beter gezuiverd water.

In 2021 wordt de oude installatie gesloopt, waarna het terrein een nieuwe bestemming krijgt.

Geuroverlast

geuren en geluid

Helaas werkt de geurbehandelingsinstallatie minder goed dan gepland. Lees meer over deze installatie en welke stappen we nemen om dit te verbeteren.

Melden van geuroverlast

Alle meldingen van geuroverlast worden in behandeling genomen door de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht. U kunt de melding telefonisch doen via 0800 – 0225510 (dag en nacht bereikbaar) of het milieuklachtenformulier op de website van de RUD Utrecht invullen.

De technologie

de installatie

De nieuwe rioolwaterzuivering is een ultra-moderne installatie die werkt met de zogeheten Nereda®-technologie.

Flora- en faunamaatregelen

het terrein

Op het terrein van de zuivering willen we ruimte bieden aan planten en dieren. Lees hier hoe we het terrein zo groen mogelijk inrichten.

Sloop oude installatie

sloop

De sloop van de oude installatie begint in 2021.

Contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan door te bellen naar (030) 209 7380 of te mailen naar nieuwbouw_rwziutrecht@hdsr.nl.