Uitnodiging bewonersavond Voorkeursalternatief

Header mailchimp logo WAM

Het waterschap heeft de afgelopen anderhalf jaar, samen met bewoners, overheden en andere belanghebbenden, hard gewerkt aan een ontwerp voor de dijkversterking tussen Wijk bij Duursteden en Amerongen. Dat ontwerp is het Voorkeursalternatief en presenteren we op maandag 9 maart.

Kom naar de bewonersavond en laat weten wat u van het ontwerp vindt

Op maandag 9 maart organiseert het waterschap een bewonersavond over het Voorkeursalternatief. We horen graag wat u van de plannen vindt. Wat zijn goede punten en waar is er nog ruimte voor verbetering? Laat het ons weten op maandag 9 maart in Wijk bij Duurstede. Er is geen plenaire presentatie, u kunt de hele avond inlopen.

Praktische informatie

Wanneer: maandag 9 maart 2020
Tijd: 19.30-21.30 uur (geen plenaire presentatie, u kunt inlopen wanneer u wilt)
Waar: Huis van de Gemeente, Wijk bij Duurstede

Nota Voorkeursalternatief

Van het Voorkeursalternatief hebben we een samenvatting gemaakt, waarin op hoofdlijnen is te lezen hoe het ontwerp eruit ziet. Ook ziet u in deze folder drie visualisaties van de toekomstige situatie. Download de samenvatting nota Voorkeursalternatief (pdf, 391 kB). Of bekijk een korte video over het ontwerp.

De volledige nota Voorkeursalternatief vindt u op onze website. In de nota worden keuzes toegelicht, vindt u uitgebreide kaarten bij het ontwerp en meer over de totstandkoming ervan

Herinrichting Lunenburgerwaard

De dijkversterking en het natuurontwikkelingsproject Lunenburgerwaard van de provincie Utrecht zijn twee projecten die dicht bij elkaar liggen. Het waterschap heeft met de provincie afgesproken om de voorziene maatregelen voor natuurontwikkeling, binnen een zone van 80 meter van de dijk, zoveel mogelijk te combineren met de dijkversterking. Op de informatiebijeenkomst zijn daarom ook collega’s van de provincie Utrecht aanwezig om u meer te kunnen vertellen over dit project.

Contact & meer informatie

Heeft u vragen over deze bewonersbijeenkomst of de dijkversterking tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen? Mail naar sterkelekdijk@hdsr.nl of bel omgevingsmanager Jannes van Hove: 06-27090415. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website.