Sfeerimpressie bewonersavond 23 februari 2023

Op 23 februari 2023 vond de bewonersavond plaats over de versterking van de Lekdijk tussen het Culemborgse Veer en de Prinses Beatrixsluis. De koffie stond klaar en vanaf 19:00 uur druppelden de eerste bewoners Fort Honswijk binnen.

De plenaire presentatie

Omgevingsmanager Willem Smink begon de avond met een welkomstwoord. Hoogheemraad Els Otterman gaf een toelichting over de fase waarin het project zich bevindt en vertelde wat er nog komen gaat. De presentatie werd afgesloten met een verhaal van Roelant van Dam, technisch manager van het project. Hij vertelde over de waterveiligheidsopgave en het uit te voeren Groot Onderhoud Primaire Keringen.

Verschillende thema’s

Na de plenaire presentatie was er ruimte om vragen te stellen en om verder in gesprek te gaan. Stoelen werden hiervoor aan de kant geschoven, waarna medewerkers van het waterschap en onze gebiedspartners klaarstonden om in te gaan op de verschillende thema’s. Onderwerpen die hierbij aan bod kwamen waren onder andere: natuurontwikkeling in de uiterwaarden, de weginrichting, icoonprojecten langs de dijk, grondverwerving en het Groot Onderhoud Primaire Keringen. Alle aanwezigen hadden hier de mogelijkheid om vragen te stellen en om persoonlijk het gesprek aan te gaan met het waterschap.

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst, vol weerzien van oude bekenden en nieuwe ontmoetingen! Wilt u graag de presentatie van de bijeenkomst bekijken? In het blok met ‘Meer informatie’ vindt u de presentatie en andere documenten.

Blijf op de hoogte

Via onze digitale nieuwsbrief blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. U kunt u zich hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier.


Vragen en contact

Was u niet aanwezig en/of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met omgevingsmanager Willem Smink, via telefoonnummer 06 - 82 14 82 24 of mailadres sterkelekdijk@hdsr.nl.