Verbeteren oevers Nieuwegein - afgerond

In Nieuwegein is de beschoeiing langs de oever van de Doorslag in Nieuwegein vervangen. Het gaat om het gedeelte tussen de Koekoekslaan en de Geinoordbrug. Aannemer Tebezo Waterbouw & Nautische Dienstverlening B.V. uit Genemuiden heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Vanaf een ponton op het water is de oude beschoeiing verwijderd en is een nieuwe stalen damwand de grond in getrild. Voor de veiligheid heeft het waterschap drenkelingentrapjes aangebracht die voorzien zijn van een zichtbare gele beugel.

Wandelpad

In opdracht van gemeente Nieuwegein legt de aannemer een looppad aan langs het water, naast het fietspad. Hiermee wordt de veiligheid voor de fietsers en voetgangers verhoogd.

Het jaagpad zorgt ervoor dat omwonenden een wandelingetje langs het water kunnen maken. De regen van de afgelopen weken is goed geweest voor de aangroei van het gras. Er is een zaadmengsel speciaal voor bermen, taluds en slootkanten gezaaid. 
In het voorjaar wordt beoordeeld of het nodig is om nog wat extra graszaad te zaaien.

Hergebruik houten planken

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor het waterschap. De houten planken die uit de oever komen worden hergebruikt in het Krommerijngebied. De aannemer heeft het slechte gedeelte van de planken, het deel dat zich boven water bevond, verwijderd. Vervolgens maakt de aannemer de planken schoon en dan zijn ze weer zo goed als nieuw.

Oude houten planken

De planken worden in een oeverproject langs de Kromme Rijn hergebruikt.

Contact waterschap

Vragen over dit project? Mail dan naar informatieghij@hdsr.nl.