Verbeteren oevers Montfoort - afgerond

In Montfoort is eind 2019 de oeverbeschoeiing vervangen tussen de Boslaan/Waterpoort en de Johan de Ridderlaan. Aannemer Peek Bouw & Infra BV uit Houten heeft de werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf een ponton op het water is de oude beschoeiing verwijderd en is er een  nieuwe stalen damwand de grond in getrild.

De damwand is afgewerkt met een houten wrijfgording. Voor de veiligheid heeft het waterschap om de 100 m een drenkelingentrap aangebracht die voorzien is van een zichtbare gele beugel.

Hergebruik houten planken

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor het waterschap. Daarom gebruikt het waterschap de houten planken die uit de oever komen opnieuw. De aannemer verwijdert het slechte gedeelte van de planken, het deel dat zich boven water bevond. Vervolgens maakt de aannemer de planken schoon en dan zijn ze weer zo goed als nieuw voor hergebruik. De planken uit Nieuwegein hergebruiken we bij projecten in het Kromme Rijngebied.

Wandelpad en aanmeerpalen

Gelijktijdig met het vervangen van de beschoeiing heeft de gemeente het wandelpad hersteld en de aanmeerpaaltjes vervangen door nieuwe houten aanmeerpalen.

Contact

Vragen? Mail dan naar informatieghij@hdsr.nl.