Waterschap vervangt tijdelijke damwand aan Stormkade in Oudewater

Gepubliceerd op 2 januari 2020

De komende jaren knapt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel (GHIJ) op, onder meer door oevers te herstellen. In Oudewater vervangt het waterschap de tijdelijke damwand aan de Stormkade aan de zuidkant van GHIJ, over een lengte van 350 meter. De werkzaamheden starten op 13 januari 2020.

Waarom nieuwe beschoeiing

Vorig jaar is gebleken dat bij de Stormkade de in de dijk liggende 'ankers' niet meer in verbinding stonden met de damwand langs het water. In maart 2019 is een tijdelijke damwand geplaatst, zodat er geen werkzaamheden in het vaarseizoen hoefden plaats te vinden.

Uitvoering

Aannemer Peek Bouw & Infra BV uit Houten voert de werkzaamheden uit. Het werk start op 13 januari 2020 en duurt tot uiterlijk 27 maart 2020. Vanaf een ponton op het water verwijdert de aannemer de damwand en trilt een nieuwe stalen damwand de grond in. Om de 100 meter komt een geel gemarkeerde drenkelingentrap. De werkzaamheden vinden plaats vanaf het water, met uitzondering van grondwerkzaamheden die nodig zijn op de kant, zoals het aanvullen en inzaaien met grond.

De aannemer slaat de benodigde materialen op bij de Machinefabriek. Tijdens de aanvoer van materialen passeert de aannemer de Cosijnbrug. De aannemer houdt rekening met de belading van de boot, zodat de brug niet telkens open en dicht hoeft.

Mogelijke geluidshinder

De aannemer werkt van 07:00 uur tot 17:00 uur. In deze periode kunt u van het trillen van de damwand enig geluidshinder ervaren. De aannemer probeert de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Wandelpad afgesloten

Het wandelpad is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Wandelaars kunnen omlopen via het fietspad.


Vragen?

Vragen over de uitvoering? Neem dan contact op met de heer A. Peek van Aannemersbedrijf Peek Bouw & Infra BV: (030) 637 1472 of a.peek@peekbv-houten.nl. Namens het waterschap is de heer B. Dudink toezichthouder: 06-51245354 of bas.dudink@anteagroup.com

Het werkterrein aan de Stormkade

Het werkterrein aan de Stormkade