Jeugdbestuur

De Stichtse Rijnlanden betrekt jongeren bij het water in hun eigen regio. Naast watereducatie op scholen, heeft het waterschap enkele 'VIP'-plekken voor jongeren die intensief kennis willen maken met het waterschapswerk en de watersector. Onze jeugddijkgraaf en jeugdhoogheemraden zijn tussen de 15 en 18 jaar en zijn gemiddeld 2 jaar actief.

Wat doen jeugdbestuurders eigenlijk?

Alleen maar leuke dingen en meer dan je misschien denkt!

Over de jeugddijkgraaf

Onze jeugddijkgraaf vertegenwoordigt De Stichtse Rijnlanden in het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Daarnaast is hij/zij actief in ons eigen werkgebied. Vanaf voorjaar 2023 heeft Sophie Lugthart deze unieke VIP-plek bij ons waterschap. Ze blogt over haar belevenissen.

Over de jeugdhoogheemraden

Onze jeugdhoogheemraden zijn actief in het werkgebied van De Stichtse Rijnlanden met het accent op de regio rond hun eigen school. Vanaf 9 maart 2022 is Sietske van der Lecq onze jeugdhoogheemraad. Zij zit in de vijfde klas van het Minkema College in Woerden. Maar we hebben nóg een plek voor een jeugdhoogheemraad. Iets voor jou?

Ook jeugdbestuurder worden?

Lijkt het je leuk om jeugdbestuurder te worden bij De Stichtse Rijnlanden? Je kunt eenvoudig solliciteren door het aanvraagformulier in te vullen. Je hoeft alleen het eerste deel over wie jij bent in te vullen + het laatste deel over jeugdbestuurders.