Jeugdbestuur

De Stichtse Rijnlanden betrekt jongeren bij het water in hun eigen regio. Naast watereducatie op scholen, heeft het waterschap enkele 'VIP'-plekken voor jongeren die intensief kennis willen maken met het waterschapswerk en de watersector. Onze jeugddijkgraaf en jeugdhoogheemraad zijn tussen de 15 en 18 jaar en zijn 1 of 2 jaar actief.

Wat doen jeugdbestuurders eigenlijk?

Alleen maar leuke dingen en meer dan je misschien denkt!

Over de jeugddijkgraaf

Onze jeugddijkgraaf vertegenwoordigt De Stichtse Rijnlanden in het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Daarnaast is hij/zij/die actief in ons eigen werkgebied. Van voorjaar 2023 tot april 2024 heeft Sophie Lugthart deze unieke VIP-plek bij ons waterschap gehad. Zij zat op het Kalsbeek College in Woerden en is in juni 2024 geslaagd voor haar eindexamen. Haar plek als jeugddijkgraaf is vrij. Iets voor jou?

Over de jeugdhoogheemraad

Onze jeugdhoogheemraad is actief in het werkgebied van De Stichtse Rijnlanden met het accent op de regio rond de eigen school. Van maart 2022 tot maart 2024 is Sietske van der Lecq onze jeugdhoogheemraad geweest. Zij zat op het Minkema College in Woerden en is in juni 2024 geslaagd voor haar eindexamen. Haar plek als jeugdhoogheemraad is vrij. Iets voor jou?

Profiel jeugdbestuurder

  • Je vindt aardrijkskunde, biologie, klimaat en/of techniek interessant
  • Of je houdt juist van debat en politiek
  • Je hebt tijd, 5u-7u per maand, vooral na schooltijd
  • Je staat er qua schoolcijfers OK voor
  • Je mag af en toe een paar uur vrij nemen van school
  • Je ouders/verzorgers en mentor staan achter jouw keuze om jeugdbestuurder te willen zijn

Ook jeugdbestuurder worden?

Lijkt het je leuk om jeugdbestuurder te worden bij De Stichtse Rijnlanden? Je kunt eenvoudig solliciteren door het aanvraagformulier in te vullen. Je hoeft alleen het eerste deel over wie jij bent in te vullen + het laatste deel over jeugdbestuurders.