Jeugdbestuur

De Stichtse Rijnlanden betrekt jongeren bij het water in hun eigen regio. Naast watereducatie op scholen, heeft het waterschap enkele 'VIP'-plekken voor jongeren die intensief kennis willen maken met het waterschapswerk en de watersector. Onze Jeugddijkgraaf en Jeugdhoogheemraden zijn tussen de 14 en 18 jaar en zijn gemiddeld 2 jaar actief.

Nationaal Jeugdwaterschap

Het nationale jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 17 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Het jeugdwaterschap wil ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij waterbeheer ( is het totaal aan activiteiten die tot doel hebben om het grond- en oppervlaktewater zo goed mogelijk te beheren) in eigen land.

Wat doen jeugdbestuurders?

Jeugddijkgraaf

Myrthe_ter_Heide_blauwTshirt

Onze jeugddijkgraaf vertegenwoordigt De Stichtse Rijnlanden in het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Daarnaast is hij/zij actief in ons eigen werkgebied. Op dit moment is Myrthe ter Heide onze jeugddijkgraaf. Zij zit op het Revius Lyceum in Doorn. Klik hieronder door naar haar blogs en meer.

Jeugdhoogheemraden

Onze jeugdhoogheemraden zijn actief in het werkgebied van De Stichtse Rijnlanden met het accent op de regio rond hun eigen school. Op dit moment hebben we één jeugdhoogheemraad: Tamar Olthof van Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. We gaan doorgroeien naar een team van 4 à 6 jeugdhoogheemraden. Ruimte dus voor sollicitaties! Klik snel door en je ziet hoe je kunt solliciteren.