Jeugddijkgraaf

Onze jeugddijkgraaf

Knipsel Sophie 1
Sophie Lugthart

Onze jeugddijkgraaf vertegenwoordigt De Stichtse Rijnlanden in het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Daarnaast is hij/zij actief in ons eigen werkgebied. Van voorjaar 2023 tot voorjaar 2024 is Sophie Lugthart onze jeugddijkgraaf. Ze zit op het Kalsbeek College in Woerden.

Even voorstellen

Intro

Hoihoi, mijn naam is Sophie Lugthart. Ik ben zestien jaar en ik kom uit het dorpje Harmelen. Ik zit in vijf atheneum en in mijn vrije tijd hou ik mezelf bezig met schoolwerk, boeken lezen, sporten en de wereld ontdekken! Ik ben in februari jeugddijkgraaf geworden bij waterschap De Stichtse Rijnlanden, ik hoop er in de toekomst nog veel mee te mogen werken.

Liefde voor de natuur

Ik ben niet voor niks jeugddijkgraaf geworden. Ik hou ontzettend veel van de natuur, waar ook de wateren onder vallen. Sinds ik kon lopen was ik al bezig met de omgeving ontdekken en dat doe ik nu nog steeds. Als ik op vakantie ben dan ben ik het liefst bezig met het verkennen van de plaats waar ik ben. Dat doe ik door middel van te wandelen en nieuwe mensen te leren kennen. Ik hou me dan ook vaak bezig met de stand van zaken met het water in de omgeving; Hoe loopt de rivier? Is er veel regen gevallen in de afgelopen periode? Etc. Ik hou er ook erg van om de wereld te ontdekken, nieuwe steden bezoeken en nieuwe culturen te leren kennen, dat vind ik het leukste wat er is.

Gemaal Vilsteren bij de Vecht in Overijssel (ander waterschap!)

9+10juni'23 weekend met landelijk Jeugdwaterschap

Knipsel JW-9+10juni23 foto bij kerk

Al gedaan:

9+10juni'23 weekend met het landelijk Jeugdwaterschap bij waterschap Rijn & IJssel

2juni'23 gastles waterschap & waterveiligheid aan een 4e klas op mijn eigen school

24mei'23 officieel geïnstalleerd als jeugddijkgraaf in de vergadering van het Algemeen Bestuur, kijk mijn installatie terug in de video van de AB-vergadering fragment 07:09 - 15:28

12apr'23 mee met een introductiedag van het Algemeen Bestuur

In de planning:

van alles, maar in ieder geval dit:

28/29nov'23 mee met de oefening dijkbewaking (regionale polderkades) in de omgeving Woerden-Oudewater-Bodegraven

Volg mij op Instagram

Instagram profielfoto Sophie+Sietske

Nationaal Jeugdwaterschap

Het nationale jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 15 en 18 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. Het jeugdwaterschap wil ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij waterbeheer in eigen land.

Vertegenwoordiger

Onze jeugddijkgraaf vertegenwoordigt De Stichtse Rijnlanden in het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur. Dit bestuur komt 4 keer per jaar bij elkaar. Samen vormen de jonge bestuurders de ‘jongerendenktank’ van de waterschappen.

Ook jeugddijkgraaf worden?

Lijkt het je leuk om jeugddijkgraaf te worden bij De Stichtse Rijnlanden? Vanaf voorjaar 2024 hebben we weer plek. Je kunt nu al solliciteren door het aanvraagformulier in te vullen. Je hoeft alleen het eerste deel over wie jij bent in te vullen + het laatste deel over jeugdbestuurders.