Energy Hub in gebruik Lopikerwaardroute

Gepubliceerd op 15 december 2023

Bij het project ‘Vergroten Waterdoorvoer Lopikerwaardroute’ maakt de aannemer gebruik van een Energy Hub, een zelfvoorzienend elektriciteitsstation, waardoor zij van stroom worden voorzien.

Niet meer weg te denken

Aannemingsbedrijf Van der Lee uit Bruchem: “Naast directe zorg voor flora en fauna en de maatregelen die we nemen om die te beschermen, streven we samen met onze opdrachtgever Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden naar duurzaamheid en reductie van uitstoot binnen dit project. Vorig jaar hebben we voor het eerst dit zelfvoorzienende elektriciteitsstation in gebruik genomen. Inmiddels is de Energy Hub bijna niet meer weg te denken uit onze projecten, zo ook in Lopikerwaard.”

Wat doet de Energy Hub?

De Energy Hub laadt onder andere elektrisch gereedschap op en zorgt voor verwarming in de schaftkeet. Ook het koffiezetapparaat en andere apparaten worden voorzien van stroom dankzij de Energy Hub. Hierdoor is de bouwkeet zelfvoorzienend. Enerzijds door een zestal zonnepanelen, anderzijds door een drietal windmolens. Bovenop de Energy Hub is een klein accupakket geïnstalleerd. Zo kan de energie worden opgeslagen en is er altijd een voorraad aanwezig, ook als de zon niet schijnt en de wind niet waait.

Van der lee presentatie export-13


Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download de BouwApp: debouwapp.nl/download-de-bouwapp/.