Van New York tot Moskou belangstelling voor oude obligatie

Gepubliceerd op 18 september 2015

De uitbetaling van € 11,35 rente op een obligatie uit 1648 heeft in binnen- en buitenland veel belangstelling gewekt. Ons bericht bereikte via het ANP woensdagochtend de redactie van Bloomberg News en toen ging het snel. Wie op Twitter zoekt op "Yale" en "bond" ontdekt een hele rits tweets waarin vooral verbazing spreekt over de eeuwenoude op een geitenvel geschreven obligatie.

Veel buitenlandse media namen het artikel van Bloomberg News over en zo kon het gebeuren dat in Franse, Duitse, Canadese en Russische media aan dit bijzondere fenomeen aandacht wordt besteed. De Canadese radiozender CBC publiceerde al een interview met Timothy Young, de archivaris van de Universiteitsbibliotheek van Yale. Hij noemde de obligatie "an archival paradox".

We zijn heel benieuwd welke media maandag, bij de officiële overhandiging van de rente door onze dijkgraaf Patrick Poelmann aan Timothy Young, nog meer acte de presence geven! Op het programma staat ook een bezoek aan de krib langs de Lekdijk in Honswijk (gemeente Houten). De obligatie werd vier eeuwen geleden uitgegeven om de bouw van deze krib te financieren.