Projectteam Wijk bij Duurstede - Amerongen nodigt bewoners uit om mee te denken met de dijkversterking

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden presenteert op dinsdag 3 september 2019 drie kansrijke oplossingen voor de versterking van de Lekdijk tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen. Het waterschap hoort graag van omwonenden en andere belangstellenden wat ze van de oplossingen vinden.

De Lekdijk wordt versterkt

De Lekdijk tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen wordt de komende jaren versterkt, zodat deze klaar is voor de toekomst. Het waterschap kan dit niet alleen. Samen met bewoners, overheden en andere belanghebbenden wordt er gewerkt aan de best mogelijke oplossing. Kansen voor natuur, recreatie, verkeersveiligheid en cultuurhistorie worden zoveel mogelijk meegenomen met de dijkversterking.

Het combineren van de technische opgave en ideeën en wensen uit het gebied heeft geleid tot drie kansrijke oplossingen. Deze oplossingen voor de dijkversterking worden gezien als reëel en haalbaar en worden verder onderzocht, op weg naar één voorkeursalternatief.

Kom langs en geef uw mening

Het waterschap wil graag van u horen of alle wensen en zorgen voldoende verwerkt zijn in de kansrijke oplossingen. Ook hoort het projectteam graag wat voor u belangrijk is en welke oplossing uw voorkeur heeft. Kom langs op de interactieve bewonersavond op dinsdag 3 september van 19.00 – 22.00 uur in Theater Calypso te Wijk bij Duurstede.

Drie oplossingen

De drie oplossingen hebben de titels ‘Krachtig behoud’, ‘Rijk cultuurland’ en ‘Beleefbare dijk’. De oplossingen geven een richting aan voor de dijkversterking. De komende maanden worden de oplossingen verder uitgewerkt. In de zomer van 2020 neemt het bestuur van het waterschap een besluit over plan.


Deeltraject Wijk bij Duurstede - Amerongen

Contact & meer informatie

Jannes van Hove
Omgevingsmanager

Heeft u suggesties voor het projectteam? Of wilt u meer informatie over het deelproject Wijk bij Duurstede - Amerongen? Neem contact op met omgevingsmanager Jannes van Hove.