Goede opkomst bewonersavond Voorkeursalternatief dijkversterking en natuurontwikkeling Lunenburgerwaard

Maandag 9 maart organiseerde Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden samen met de Provincie Utrecht een bewonersavond in Wijk bij Duurstede. Het Voorkeursalternatief voor de dijkversterking en het Voorlopig Ontwerp voor de natuurontwikkeling in de Lunenburgerwaard werden gepresenteerd.

Goede opkomst

De bewonersavond kende geen plenaire sessie. Er was vrije inloop tussen 19.00 en 21.30u. De opkomst was goed. Veel bewoners waren benieuwd naar de plannen en gingen in gesprek met de projectteams van het waterschap en de provincie. Ook bestuurders Els Otterman (hoogheemraad bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden), Hans Marchal (wethouder Wijk bij Duurstede) en Gerrit Boonzaaijer (wethouder Utrechtse Heuvelrug) waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Voorkeursalternatief dijkversterking

Collega's van het waterschap lichtten tijdens de bewonersavond het Voorkeursalternatief van de dijkversterking toe. Was u gisteren verhinderd, maar wilt u toch graag reageren? Of heeft u naar aanleiding van gisteren nog vragen? Laat het ons weten via sterkelekdijk@hdsr.nl.

Voorlopig Ontwerp natuurontwikkeling Lunenburgerwaard

Naast de plannen voor de dijkversterking, werd gisteravond door de Provincie Utrecht ook het Voorlopig Ontwerp voor de natuurontwikkeling in de Lunenburgerwaard toegelicht. Voor meer informatie over dit project en voor vragen of reacties kunt u terecht op de website van de provincie Utrecht.


Contact en meer informatie

Jannes van Hove
Omgevingsmanager

Heeft u vragen over het Voorkeursalternatief voor de dijkversterking tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen? Heeft u suggesties voor het gebied die nu nog niet zijn meegenomen? Of wilt u in gesprek over de plannen? Neem contact op met omgevingsmanager Jannes van Hove.