Uitvoering 'kistdam'.

Vanaf maandag 7 augustus starten de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de kistdam, ter hoogte van het Veerhuis (Lekdijk Oost 9).


Een ‘kistdam’ houdt in dat er zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de dijk een damwand wordt geplaatst. Op deze plek worden dit stalen damwanden. Er wordt hier een kistdam gemaakt, omdat de dijk op deze plek de meeste versterking nodig heeft. De dijk is hier het smalst en op deze plek kan er aan de buitenkant van de dijk geen versterkende kleilaag aangebracht worden doordat het Veerhuis hier staat.


Wegafsluiting van 7 augustus tot en met 12 oktober


Van 7 augustus tot en met 12 oktober wordt de weg volledig afgesloten voor al het verkeer. Dat wordt gedaan tussen de begraafplaats Jaarsveld en Salmsteke. De wegafsluiting is nodig, omdat er ter hoogte van het Veerhuis aan beide zijden van de dijk een kistdam geplaatst zal worden. Hiervoor wordt de weg opengebroken. De woningen aan de Lekdijk blijven uiteraard bereikbaar. Dit zal wel via één kant van de dijk zijn. De woningen zijn óf vanaf de kant van Jaarsveld óf vanaf de kant van de Rolafweg Zuid bereikbaar. Zo blijft Salmsteke bijvoorbeeld alleen bereikbaar vanaf de Rolafweg Zuid en de begraafplaats Jaarsveld alleen vanaf de kant van Jaarsveld.


Kaartje geeft duidelijkheid


Het kaartje op deze pagina geeft u de exacte locatie van de wegafsluiting, omleidingsroute voor doorgaand verkeer (licht en donkergroene lijn) via de Radiolaan door Lopikerkapel richting N210 en de aanrijroute voor u als direct aanwonende (licht- en donkerblauwe lijn).