Informatiebijeenkomst 7 en 9 februari

Op dinsdag 7 en donderdag 9 februari organiseren we een informatiebijeenkomst samen met onze gebiedspartners. U hoort dan het laatste nieuws over de versterking van de Lekdijk tussen Salmsteke en Schoonhoven en u kunt uw vragen stellen.

Over de planuitwerkingsfase

Na de online-bijeenkomsten in januari 2022 en de wandelingen in maart 2022 hebben we de zogenaamde planuitwerking van het project voorbereid. Eind augustus kreeg u hierover een nieuwsbrief. In de planuitwerkingsfase werken we de ontwerpen van de dijk en uiterwaarden verder uit. Dat doen we op basis van het voorkeursalternatief. Zo voeren we onderzoeken uit, bereiden we vergunningen voor en gaan we met u in gesprek over eventuele grondverwerving. De planuitwerkingsfase eindigt met het projectbesluit. Hierin wordt het project ruimtelijk vastgelegd. U kunt op dit besluit formeel reageren.

Welke informatie kunt u tijdens de bijeenkomsten verwachten?

We lichten tijdens de informatiebijeenkomsten toe hoe we de planuitwerkingsfase organiseren. En hoe we u hierbij willen betrekken. De bijeenkomsten bieden u de mogelijkheid vragen te stellen en in gesprek te gaan over onze plannen. Op informatiepanelen kunt u informatie vinden over:

  • Het gekozen voorkeursalternatief voor de dijk en uiterwaarden.
  • De aanpak van de planuitwerkingsfase.
  • Het grondverwervingsproces en de start van de keukentafelgesprekken.
  • De onderzoeken die nodig zijn (archeologische onderzoeken, bodemonderzoeken enzovoort).

Ontmoeten we u op de informatiebijeenkomst?

We ontmoeten u graag persoonlijk om de dijkversterkingsplannen te bespreken. Bent u er ook bij?

Waar: Dorpshuis de Schouw, M.A.A. Schakelplein 6, 3411 DJ Lopik

Wanneer:

  • Dinsdag 7 februari van 19.00-20.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
  • Dinsdag 7 februari van 20.00-21.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur
  • Donderdag 9 februari van 19.00-20.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
  • Donderdag 9 februari van 20.00-21.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)

We kijken uit naar uw komst!

Wilt u op de hoogte blijven?

Via onze digitale nieuwsbrief blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. U kunt u zich hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier. Zie hiervoor het blok met ‘meer informatie’.


Vragen en contact

Heeft u vragen over de dijkversterking tussen Salmsteke en Schoonhoven? Wilt u meer weten over de informatieavond? Neem dan gerust contact op met omgevingsmanager Jochem Dijkshoorn, via telefoonnummer 06 234 87 612 of mailadres sterkelekdijk@hdsr.nl.