Sterke Lekdijk deed mee aan duurzaamheidschallenge, wat leverde dat op?

Contractmanager Waldo Molendijk en coördinator duurzaam opdrachtgeverschap Fernand Hoogeveen deden met project Sterke Lekdijk in 2019 mee aan de eerste Duurzaamheidschallenge van Neerlands Diep. Wat heeft dat opgeleverd?

Wat is de Duurzaamheidschallenge?

De Duurzaamheidschallenge is in het leven geroepen door Neerlands Diep om de verduurzaming van projecten te versnellen. Door bij elkaar in de keuken te kijken en te sparren met collega's. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden deed vanaf 2019 mee met collega's Waldo Molendijk en Fernand Hoogeveen.

Duurzaam en innovatief

Sterke Lekdijk heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Zo is de ambitie om emissieloos de dijk te versterken. Hiervoor is een Innovatiepartnerschap aangegaan met drie aannemerscombinaties.

Wat heeft de duurzaamheidschallenge opgeleverd?

Waldo en Fernand nemen een berg aan ervaringen mee naar het waterschap en project Sterke Lekdijk. Een belangrijke les was om enthousiast aan de slag te gaan én door te zetten, ook als het moeilijk wordt. Vraagstukken vanuit een ander perspectief bekijken om zo tot andere inzichten te komen hielp ook mee. De opgedane kennis wordt nu al toegepast in Sterke Lekdijk.

Volledige artikel op Neerlands Diep

Benieuwd naar de ervaringen van onze collega's? Lees het interview op Neerlands Diep: LEFdijk toont durf op duurzaamheidsgebied.