Inloopavond over Nota Kansrijke Oplossingen succesvol

Op donderdag 29 september 2022 organiseerde het waterschap de tweede bewonersavond over dijkversterkingsproject Irenesluis-Culemborgse Veer. Deze bijeenkomst vond wederom plaats in Sociaal Cultureel Centrum De Wiese in Schalkwijk. Op deze avond presenteerden we onze Nota Kansrijke Oplossingen. Naast onze collega’s van beheer waren ook de collega’s van de gemeente Houten en Wijk bij Duurstede aanwezig.

Het programma

Bestuurder Els Otterman (hoogheemraad) van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden deed het welkomstwoord. Daarna presenteerde omgevingsmanager Jan-Willem Vrolijk de drie mogelijke Kansrijke Oplossingen. Gerco Wicherson van de Gemeente Houten nam vervolgens het stokje. Hij lichtte de plannen met betrekking tot de weginrichting toe. Na een presentatie was er gelegenheid om de beheer- en veiligheidskaarten te bekijken en vragen te stellen.

Hoe gaan we verder?

De komende maanden werken we verschillende oplossingen voor de dijkversterking verder uit, zodat we deze met elkaar kunnen vergelijken. Uiteindelijk ontwerpen we met alle gegevens een aantal kansrijke oplossingen. In december zullen we opnieuw keukentafelgesprekken inplannen met de bewoners waarvoor een veiligheidsopgave geldt.

Rond de zomer organiseren we weer een bijeenkomst waarin we de best mogelijke oplossing (het Voorkeursalternatief) met u bespreken. Bij het opstellen van het Voorkeursalternatief bekijken we ook welke meekoppelkansen we gelijktijdig kunnen uitvoeren. Meekoppelkansen zijn kansen die we samen met de dijkversterking kunnen uitvoeren, waardoor er minder overlast is voor de omgeving. In de zomer van 2023 wordt het Voorkeursalternatief naar verwachting vastgesteld door het algemeen bestuur van het waterschap.


Contact

Was u verhinderd, maar wilt u toch graag reageren? Of heeft u naar aanleiding van de bijeenkomsten nog vragen? Laat het ons weten via icu@hdsr.nl.

Heeft u behoefte heeft aan een persoonlijk gesprek over de plannen? Dan kunt u contact opnemen met Jan-Willem Vrolijk, de omgevingsmanager van dit project. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06-15068498.