Bewonersbijeenkomsten kansrijke oplossingen: goede gesprekken en nuttige informatie

Afgelopen week organiseerden we bewonersbijeenkomsten over de kansrijke oplossingen. Tijdens twee digitale avonden en een inloopbijeenkomst op Fort Honswijk spraken we met ruim 60 geïnteresseerden. Dit zorgde voor goede gesprekken en nuttige informatie en aandachtspunten.

Kansrijke Oplossingen

Het traject Culemborgse Veer - Beatrixsluis zit in de verkenningsfase en is nu bij de kansrijke oplossingen. Alle opgehaalde informatie is het afgelopen jaar gecombineerd met de veiligheidsopgave. Deze zijn samengebracht tot drie oplossingsrichtingen die u kunt bekijken in de flyer (zie link hieronder).

Flyer Kansrijke Oplossingen (pdf, 1.8 MB)

Bijeenkomsten in coronatijd

In verband met corona zagen de bijeenkomsten er wat anders uit. We hebben twee digitale avonden georganiseerd en een inloopbijeenkomst op Fort Honswijk. In beide gevallen werkten we met tijdslots om het overzichtelijk en veilig te houden.

Hoe gaat het nu verder?

We hebben tijdens de bijeenkomsten nuttige informatie opgehaald. Goede ideeën en aandachtspunten. We nemen die input mee in het verder uitwerken van de oplossingen. Parallel onderzoeken we verder welke elementen uit de oplossingen haalbaar zijn en welke wellicht toch nog afvallen. Op die manier komen we tot een Voorkeursalternatief, een plan dat de best mogelijke oplossing is voor het dijktraject Culemborgse Veer - Beatrixsluis. Het kan goed zijn dat we elementen uit verschillende oplossingen samenvoegen. We houden u hiervan natuurlijk op de hoogte.


Inloopbijeenkomst Fort Honswijk

Vragen of opmerkingen

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de Kansrijke Oplossingen of was u niet in de gelegenheid om de bewonersbijeenkomsten bij te wonen? Laat weten wat u van de oplossingen vindt via sterkelekdijk@hdsr.nl.