Werkzaamheden langs de Doorslag Nieuwegein

De werkzaamheden aan de oever en de aanleg van het jaagpad in de Doorslag zijn inmiddels gereed.

Hergebruik planken

De uitkomende planken willen we graag hergebruiken in het Kromme Rijngebied. Deze zijn schoon gemaakt en de slechte gedeeltes zijn eraf gezaagd en liggen klaar om in een nieuw project te worden toegepast.

Wandelpad

Het jaagpad dat voor de gemeente Nieuwegein aangelegd is, is ook gereed. Het jaagpad zorgt ervoor dat omwonenden een wandelingetje langs het water kunnen maken. De regen van de afgelopen weken is goed geweest voor de aangroei van het gras. In het voorjaar wordt beoordeeld of het nodig is om nog wat extra graszaad te zaaien.

Drenkelingtrap

Voor de veiligheid heeft het waterschap drenkelingentrapjes aangebracht die voorzien zijn van een zichtbare gele beugel.

Lees meer over het project verbeteren oevers Nieuwegein op de projectpagina.


Werkzaamheden ter hoogte van de Randijk

Tijdens de werkzaamheden aan de nieuwe damwand langs de Doorslag is een deel van het fietspad ter hoogte van de Randijk iets verzakt. Mogelijk is de buis die onder het fietspad loopt de oorzaak.
Om exact te achterhalen wat de oorzaak van het probleem is wordt de buis die onder het fietspad doorloopt geïnspecteerd. Mocht het probleem zich in deze buis bevinden dan gaat de Gemeente Nieuwegein de buis repareren waarna vervolgens het fietspad wordt gerepareerd.