Hollandse IJsselpad wordt icoonroute voor wandelaars

Het Hollandse IJsselpad is een bekend en populair wandelpad. Op woensdag 27 oktober gaven de burgemeesters van het Platform De Utrechtse Waarden (gemeenten Montfoort, Oudewater, Lopik en IJsselstein) en bestuurder Bert de Groot van Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden het startschot voor de ontwikkeling van een icoonroute binnen het wandelroutenetwerk. De route is komend voorjaar klaar.

Icoonroutes binnen het wandelroutenetwerk

In de provincie Utrecht is een aantal specifieke wandelroutes en wandelpaden dat als ‘icoonroute’ apart benoemd kan worden binnen het wandelroutenetwerk. Als bestaand voorbeeld het beroemde Kromme Rijnpad, dat in 2020 onderdeel werd van het nieuwe wandelroutenetwerk in de Kromme Rijnstreek.

Het Hollandse IJsselpad wordt begin 2022 in twee richtingen gemarkeerd binnen het wandelroutenetwerk. Hierbij worden de bestaande palen van het wandelnetwerk gebruikt om verrommeling in het landschap te voorkomen. De uniforme bewegwijzering volgt de knooppunten. Deze zijn herkenbaar aan de oranje schildjes met blauwe cijfers en pijlen.

Het Hollandse IJsselpad

Het Hollandse IJsselpad biedt wandelaars een mooie, meerdaagse wandeltocht van 37 km door het Groene Hart. De tocht voert via de vestingsteden IJsselstein, Montfoort en Oudewater naar Gouda. De route volgt grotendeels de oude jaagpaden langs de Hollandse IJssel en gaat door authentieke boerenlandschappen en vogelrijke natuurgebieden.

Voor de route wordt een speciale webpagina ingericht met daarop o.a. een kaart van de route, start- en eindpunten, interessante bezienswaardigheden langs de route en lokale wandelommetjes die aansluiten op het doorgaande wandelpad. Kijk op www.hollandseijsselpad.nl.

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Platform de Utrechtse Waarden, in nauwe samenwerking met het Routebureau Utrecht, de gemeenten langs de Hollandse IJssel, UIT in IJsselstein | Tourist Info en de stichting Struinen & Vorsen.


Burgemeesters en waterschapbestuurder Bert de Groot