Vertraging proces peilbesluit Spengen tot Oudeland-Indijk

Het waterschap is bezig met het opstellen van nieuwe peilbesluiten voor Kockengen (polders Spengen, Teckop en Kockengen), Gerverscop (polders Gerverscop, Klein Houtdijk en Breudijk) en Oudeland & Indijk.

Samen met de omgeving

We waren van plan om in de eerste week van april een informatiebijeenkomst te houden. De brieven zouden afgelopen vrijdag worden verstuurd. Doel van de bijeenkomst is u bij te praten over het huiswerk dat het waterschap tot nu toe heeft gedaan. En de vragen en wensen over het waterbeheer die bij u leven, te bespreken.

Coronavirus

Om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn alle bijeenkomsten van het waterschap die niet echt nodig zijn, uitgesteld dan wel geschrapt. Dit geldt ook voor de voorgenomen  bijeenkomst over dit peilbesluit.

Bereikbaar

De kantoormedewerkers van De Stichtse Rijnlanden werken de komende weken vanuit huis. Ze zijn wel bereikbaar via mail en telefoon.

Ook blijft het waterschap bereikbaar voor meldingen via ons algemene nummer (030) 634 5700, en via onze website. Wel kan het voorkomen dat vragen en verzoeken minder snel worden afgehandeld. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Bijeenkomst

Zodra het weer verantwoord is om bijeen te komen, zal het waterschap u een uitnodiging met een datum van een nieuwe bijeenkomst sturen. Het is waarschijnlijk dat de nieuwe datum later in het voorjaar, minder geschikt is voor de agrariërs omdat er drukke periodes voor hen aankomen. We zullen in overleg met een aantal agrariërs kijken wat gezien de omstandigheden op dat moment het meest passende tijdstip zal zijn. We hopen dat u hier begrip voor heeft.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen van het peilbesluit Spengen tot Oudeland? Dan kunt u het onlineformulier invullen.

We informeren u dan per mail over de voortgang.