Jeugddijkgraaf Annelotte Smits

Even voorstellen

Heeei, ik ben Annelotte Smits. Sinds september 2017 ben ik Jeugdijkgraaf bij De Stichtse Rijnlanden. Ik zit in 6 vwo op Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Qua vakken heb ik een natuur en techniek pakket.

Op school ben ik ook vaak te vinden voor een van mijn grootste hobby’s: debat. Met debat heb ik zowel aan nationale als internationale wedstrijden deelgenomen. Naast debat is mijn grootste passie paarden. In mijn jeugd ben ik daarom veel buiten geweest met mijn paard. Maar ook ben ik veel in de natuur op pad geweest en van daaruit is langzaam mijn interesse in water gegroeid.

Ik heb door debat veel nagedacht over het waterschap in Nederland en dit heeft ervoor gezorgd dat ik alsmaar meer wilde weten hoe wij in een land onder de zeespiegel nog steeds droog zitten. Ik denk dat ik niet als enige jongere meer wil weten over het waterschap. Daarom wil ik graag mijn kennis die ik op ga doen in mijn tijd als jeugddijkgraaf delen met jongeren. De jongeren zijn onze toekomst en daarom moeten wij hun ook betrekken in het bepalen van onze toekomst op het gebied van waterhuishouding.

Blik op wat ik doe:

Annelotte met paard Dries (foto Annelotte)
IMG_9952 Annelotte in kwartfinale Lagerhuis debattoernooi

Blogs