Team SAS rent mee tijdens Avantri Dijkloop

Zaterdag 26 oktober werd voor de 44e keer de Avantri Dijkloop georganiseerd door hardloop- en trimvereniging Avantri in Schoonhoven. Team SAS van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden rende mee in het kader van de komende dijkversterking op het traject Salmsteke – Schoonhoven.

Lekdijk vol met hardlopers

De Avantri Dijkloop trok dit jaar bijna 300 deelnemers. Dat gaf een prachtig gezicht afgelopen zaterdag. De Lekdijk was voor een paar uur het domein van hardlopers. Er werd gelopen vanaf het sportpark van Avantri over de Lekdijk Oost en de Lekdijk West. Dit stuk dijk wordt de komende jaren versterkt door Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Projectteam en dijkgraaf (Voorzitter van het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur. Vergelijkbaar met de burgemeester van een gemeente) aanwezig

Het waterschap wil graag zichtbaar en bereikbaar voor vragen zijn. Daarom nam een flinke afvaardiging van het projectteam deel aan de Dijkloop. Ook dijkgraaf Jeroen Haan en hoogheemraad (Lid van het dagelijks bestuur, vergelijkbaar met de wethouder van een gemeente. Heeft eigen portefeuille met onderwerpen en eigen geografisch aandachtsgebied) Els Otterman renden mee. Tegelijkertijd stond het waterschap met een informatiestand bij het start- en finishgebied. Tientallen geïnteresseerden lieten zich informeren over de komende dijkversterking.

Informatieavonden op 5 en 7 november

In de eerste week van november organiseert het projectteam twee bewonersavonden over de dijkversterking tussen Salmsteke en Schoonhoven. Tijdens deze bewonersavonden krijgt u meer informatie over het project, maar is er ook volop ruimte om wensen, ideeën en aandachtspunten in te brengen. Kom langs op 5 of 7 november in Dorpshuis de Schouw (Controle op het onderhoud van sloten door derden) in Lopik. Beide avonden vinden plaats van 19.30 uur – 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur).


Meer informatie & contact

Heeft u vragen over de dijkversterking of suggesties hoe we de dijk nog mooier kunnen maken? Laat het ons weten. Mail naar sterkelekdijk@hdsr.nl of bel met omgevingsmanager Koen Mathot: 06 3070 4713.