Hoogheemraad Bert de Groot genomineerd voor titel Beste Lokale Bestuurder 2021

Gepubliceerd op 18 januari 2022

Hoogheemraad Bert de Groot van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is door zijn collega’s genomineerd voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2021. In de eerste ronde hebben lokale politici, bestuurders, griffiers en secretarissen vanuit alle waterschappen Bert genomineerd en hun waardering voor hem uitgesproken. Daardoor heeft hij in de eerste ronde de meeste nominaties van alle waterschappen gekregen. In de tweede ronde bepaalt het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is: u kunt nu stemmen op Bert.

Breng ook uw stem uit

Vandaag zijn alle 13 nominaties uit de eerste ronde bekend gemaakt: de beste bestuurder van elke provincie (12) en de beste bestuurder van de waterschappen: Bert de Groot. Hij is de enige waterschapsbestuurder die nog in de race is. 
Vanaf nu kan iedereen tot en met 31 januari 2022 stemmen via deze link: Welkom - Beste Bestuurder

Let op: er volgen na het stemmen nog twee stappen. U kunt namelijk nog twee keer stemmen op een bestuurder: voor Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar en voor Beste Bestuurder van een kleine gemeente. Wilt u daar niet op stemmen, dan kunt u dat in beide schermen onderaan aangeven. Daarna komt u in een scherm, waarbij u uw e-mailadres moet invullen. Op dat adres krijgt u dan een e-mail met een link. Pas als u daarop heeft geklikt, is uw stem geldig.

Reactie Bert

Bert reageerde compleet verrast: “Ik ben zeer verrast, want ik ken wel 100 betere bestuurders. Maar het is wel mooi voor het waterschap.
Soms moet je gewoon beginnen, zonder dat je alles precies weet. Vertrouw op mensen, luister naar mensen en wees bereid om bij te sturen. Iedere bestuurder moet af en toe een probleem aapje op zijn schouder nemen en het probleem oplossen.”

Gedreven bestuurder

Dijkgraaf Jeroen Haan van het waterschap onderschrijft de nominatie van harte: “Bert is een hele goeie, gedreven bestuurder die echt verstand van zaken heeft. Hij kent zijn dossiers met de bijbehorende vraagstukken en durft zijn nek uit te steken om dingen voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld als het gaat om het remmen van bodemdaling in het veenweidegebied. Verder staat hij met beide benen in de praktijk en kan goed luisteren. Daardoor begrijpt hij wat bewoners en ondernemers in het (veenweide)gebied bezig houdt en wat er nodig is.
Bert heeft een visie op de toekomstige wateropgave en geeft daar richting aan. Daarnaast is hij ook een heel plezierig mens en een fijne collega.”

Bekendmaken winnaar

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het nieuwjaarsevenement Kompas van Binnenlands Bestuur op donderdag 3 februari 2022. De bekendmaking is te volgen via een livestream.

Meer weten

Binnenlands Bestuur organiseert deze jaarlijkse verkiezing in samenwerking met Necker van Naem. Meer informatie over het onderzoek en de nominaties vindt u op bestebestuurder.nl


Interview met Bert de Groot voor RTV Utrecht

Interview met Bert de Groot voor RTV Utrecht in Polsbroek over aanleiding en doel KWA+

Bert is op 18 januari 2022 geïnterviewd over de KWA+ in Polsbroek voor het programma Utrecht wordt wakker.

Bert de Groot bij Bedrijvenproef Spengen: Boer aan het roer

Bert de Groot bij de bedrijvenproef Boeren aan het roer in Spengen

Bert is de 4e van links.

Meer over de nominatie

Meer informatie over de nominatie en het stemformulier vindt u hier: Welkom - Beste Bestuurder