Afscheid dijkgraaf Patrick Poelmann

Gepubliceerd op 30 augustus 2019

Tijdens een buitengewone vergadering van het algemeen bestuur heeft dijkgraaf Patrick Poelmann vanmiddag afscheid genomen. Hij was gedurende twaalf jaar dijkgraaf van De Stichtse Rijnlanden.

Bij zijn afscheid werd hij bevorderd tot Ridder van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding opgespeld door de burgemeester van Gooise Meren, Han ter Heegde.

Patrick Poelmann werd toegesproken door de nestor van het algemeen bestuur, Eimert Verkaik, en namens het college door hoogheemraad Bernard de Jong. Beiden spraken hun dank uit voor zijn inzet voor en betrokkenheid bij De Stichtse Rijnlanden.

In zijn speech (doc, 28 kB) keek Patrick terug op de twaalf jaar dat hij dijkgraaf was, en op de vele veranderingen in die periode.

Ook bedankte hij de leden van het algemeen en dagelijks bestuur, medewerkers en relaties voor de prettige samenwerking.

Maandagavond 2 september wordt Jeroen Haan, eveneens tijdens een buitengewone AB-vergadering, door de commissaris van de Koning geïnstalleerd.


Patrick bedankt de leden van het algemeen bestuur voor hun cadeau, dat overhandigd werd door jeugdhoogheemraad Tamar Olthof (l) en jeugddijkgraaf Myrthe ter Heide

Eimert Verkaik, nestor van het algemeen bestuur, spreekt Patrick toe