'Ruimteschip Aarde' lanceert postcodetool wateroverlast

Gepubliceerd op 27 februari 2023

Met de postcodetool van docu 'Ruimteschip aarde' kun je opzoeken of jouw huis kans loopt op wateroverlast. Onze crisiscoördinator Marian Booltink vertelt in de aflevering van woensdag 1 maart over de impact van klimaatverandering.

Aflevering van 1 maart: wateroverlast

In de nieuwe zesdelige documentaireserie van KRO-NCRV krijg je samen met André Kuipers een andere blik op de wereld, én op Nederland. Vanuit de ruimte nemen André, natuurkenners en de schitterende natuurbeelden je mee op een magische ontdekkingsreis. En beleef je hoe mooi maar ook kwetsbaar onze planeet is. In de aflevering van woensdag 1 maart is het thema wateroverlast.

Postcodetool

Op de website van het programma kun je door het invullen van je postcode zelf onderzoeken hoe hoog het water komt in jouw huis als er 140 mm neerslag in twee uur valt. Ook krijg je tips wat je zelf kunt doen om wateroverlast te voorkomen of te verminderen.

Crisiscoördinator Marian Booltink aan het woord

Onze crisiscoördinator Marian Booltink komt ook aan het woord in de aflevering. Volgens Booltink liggen problemen door wateroverlast niet ver in de toekomst. 'Ik maak me zorgen over de veranderingen die zich nu voordoen', zegt Booltink eerlijk. 'Ik heb lang gedacht dat dit een probleem werd voor mijn kleinkinderen, maar ik weet nu zeker dat ook mijn kinderen hiermee te maken krijgen. Sterker nog: ik denk dat het mij ook nog gaat raken'.

Woensdagavond 20.30 uur

Ruimteschip Aarde is vanaf woensdag 22 februari wekelijks om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start.


Crisiscoördinator Marian Booltink over wateroverlast en klimaatverandering: 'Ik dacht dat dit een probleem werd voor mijn kleinkinderen, maar ik ga het ook nog meemaken.'

Schermafdruk postcodetool Houd jij droge voeten bij een extreme regenbui Utrecht en Houten

Schermafdruk van de postcodetool voor een deel van het gebied van De Stichtse Rijnlanden