Peilbesluit Zeist vastgesteld

Gepubliceerd op 13 maart 2024

Het algemeen bestuur van het waterschap heeft het peilbesluit Zeist vastgesteld. Vanaf 20 maart 2024 worden de nieuwe peilen in het oppervlaktewater ingesteld.

Wij hebben een nieuw peilbesluit opgesteld voor het gebied rond Zeist-West, omdat het oude peilbesluit uit 2008 achterhaald was. Veel peilgebiedsgrenzen klopten niet meer. Ook zijn nieuwe natuurgebieden ingericht die nog niet in een peilbesluit waren vastgelegd. Verder was het peilbeheer uit het peilbesluit in veel peilgebieden niet meer passend bij de functies van het gebied. In het nieuwe peilbesluit Zeist is in alle peilgebieden een passend peil gekozen conform de beleidsnota Peilbeheer 2019.

In het najaar van 2023 heeft het ontwerp-peilbesluit zes weken ter inzage gelegen. In die periode zijn vier zienswijzen binnengekomen. Het peilbesluit is door twee zienswijzen op kleine delen aangepast.

Stukken inzien

U kunt het besluit inclusief bijlagen inzien van 13 maart 2024 tot en met 23 april 2024 op de website van het waterschap: www.destichtserijnlanden.nl/actueel/bekendmakingen en http://hdsr.nl/peilbesluitzeist.

Beroep na vaststelling

Belanghebbenden kunnen van 13 maart 2024 tot en met 23 april 2024, beroep instellen bij de rechtbank Midden Nederland, locatie Utrecht, postbus 16005, 3500 DA te Utrecht. Voor het indienen van beroep moet u griffierecht betalen. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via www.rechtspraak.nl. Kijk op die site voor de precieze voorwaarden.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Als u dat wil, moet u een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank.