Ben jij een echte waterbaas? Doe de waterbazencheck!

Gepubliceerd op 19 mei 2022

Wist je dat je zelf al heel makkelijk waterbewust kan leven? Door niet zomaar alles door het toilet te spoelen of door extra aandacht te besteden aan groen op je balkon of in de tuin. Maar hoe goed ben je al bezig? Ontdek het met de Waterbazencheck van de waterschappen.

Wees je bewust

De Waterbazencheck bestaat uit een aantal vragen over waterbewust gedrag. Wat spoel je wel en niet door het toilet? Hoe ga je om met vet uit je koekenpan? Of op welke manier kun jij bijdragen aan minder plastic in het water? Binnen een paar minuten ontdek je of jij al een echte Waterbaas bent. En heb je vragen fout, dan krijg je direct tips om het vanaf morgen beter te doen en een nog grotere Waterbaas te worden. Zo stimuleren we samen waterbewust leven.

Wees een Waterbaas en win prijzen

De Waterbazencheck is niet alleen nuttig en leuk, je kunt er ook nog mooie prijzen mee winnen. Bijvoorbeeld een zeeppakket zonder plastic, een waterbesparende douchekop of een PFAS-vrije pannenset. Ben jij al goed bezig? Doe de check en maak kans op deze mooie prijzen.

Samen werken we aan een fijne leefomgeving

Een Waterbaas is iemand die bezig is met wat je zelf kunt doen voor schoner water. Tegelijkertijd doen de waterschappen dit werk op grote schaal. We zuiveren ons rioolwater, werken hard aan de waterkwaliteit en beschermen ons land tegen overstromingen of uitdrogen tijdens een hittegolf. Door iedere dag te werken aan veilige dijken, schoon water en droge voeten, houden we onze leefomgeving bewoonbaar. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet. Samen met jou en andere overheden werken we daarom aan een klimaatbestendig Nederland. Doe je mee?