Stichtse Waterbazen scheppen voor schoon water voor World Cleanup Day

Gepubliceerd op 14 september 2021

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden roept samen met de 20 andere waterschappen alle Waterbazen van Nederland op om mee te helpen zwerfafval te rapen op en rond het water voor World Cleanup Day op zaterdag 18 september. Door te ‘scheppen voor schoon water’ dragen mensen bij aan het terugdringen van zwerfafval en houden ze het water schoon. Het waterschap organiseert samen met De Kargadoor en Supschool Domstad een gave actie op en rond het Utrechtse water en roept alle Utrechtse Waterbazen op om mee te doen!

World Cleanup Day

Met ‘Scheppen voor schoon water’ doet het Hoogheemraadschap mee aan World Cleanup Day: de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Samen met de andere waterschappen is het doel om minimaal 15.000 stuks afval te rapen. Iedereen die bijdraagt aan het schoon en afvalvrij houden van de natuur en het water is een echte Waterbaas, volgens de waterschappen.

Schep de Utrechtse grachten en Singel schoon

Op zaterdag 18 september, van 12.00 – 16.00u organiseert het waterschap samen met Cultureel Centrum De Kargadoor en Supschool Domstad een leuke actie. Mensen kunnen al wandelend of suppend zoveel mogelijk zwerfafval rapen en zo bijdragen aan schoner Utrechts water. Grijpstokken, afvalzakken en sups worden beschikbaar gesteld. Aanmelden kan op de website van De Kargadoor: www.kargadoor.nl.

Plasticsoep verminderen

Iedereen kan bijdragen aan het oplossen van het wereldwijde plasticsoep probleem. Door het zwerfafval te registreren via de app Litterati worden probleemgebieden in kaart gebracht en welke soorten en merken afval het meest voorkomen. Zo krijgt de Plastic Soup Foundation meer inzicht in het probleem en hoe dat in de toekomst beter aan te pakken.

Schoon water

Waterschappen zorgen voor schoon water in sloten, rivieren, meren en beken. Ook meten en bewaken de waterschappen de waterkwaliteit. Ze doen er alles aan om vervuilende stoffen en afval uit het water te houden. Want wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit.


Scheppen voor schoon water

Scheppen voor schoon water