Werkzaamheden Goejanverwellesluis Hekendorp duren langer

Gepubliceerd op 13 april 2021

De werkzaamheden aan de Goejanverwellesluis in Hekendorp duren langer dan gepland. Vanwege de vorst in februari 2021 kon de sluis pas de afgelopen week worden droog gezet en schoon gemaakt. Ook was de bestaande beschoeiing tussen de sluis en de GHIJ moeilijk te verwijderen. Hierdoor loopt de planning uit. Het waterschap bepaalt deze week welke werkzaamheden nodig zijn en welke planning daarbij hoort.

Werkzaamheden

Nu de sluis droog staat wordt duidelijk welke werkzaamheden in de sluis nodig zijn. We streven ernaar de werkzaamheden op zijn vroegst 10 mei 2021 te hebben afgerond. Dan kan ook de recreatievaart weer gebruikmaken van de sluis. De houten drempels aan beide kanten van de sluis worden vervangen. Ook vervangt de aannemer de beschoeiing tussen de sluis en de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel. Er wordt een nieuwe stalen damwand geplaatst. Die ziet er hetzelfde uit als de beschoeiing langs de Dubbele Wiericke, aan de andere kant van de sluis. Dit gebeurt vanaf het water.

Borden

Er zijn borden geplaatst langs de Oude Rijn, bij sluis en in Oudewater om het vaarverkeer te informeren dat de sluis gestremd is.