Waterbazen scheppen voor schoon water op World Cleanup Day

Gepubliceerd op 10 september 2021

Kom jij 18 september, op World Clean Up Day, meehelpen zwerfafval rapen op en rond het water? Cultureel centrum de Kargadoor, SUP school Domstad en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden organiseren samen een gave ‘Scheppen voor schoon water’ actie. Wandelend door de stad of vanaf een SUP gaan we zoveel mogelijk afval scheppen. Help jij ook mee aan minder afval op en rond het Utrechtse water?

Waarom scheppen we voor schoon water?

Je hebt vast wel eens van de plastic soup gehoord. Overal ter wereld drijft heel veel afval in het water. Dat is niet goed voor de waterkwaliteit en het onderwaterleven. Met deze actie op World Cleanup Day, zaterdag 18 september, maken we de Singel en de grachten een stukje schoner. Daarmee help je als echte Waterbaas mee om het water schoon en afvalvrij te houden!

Hoe doe je mee?

Meld je aan op de website van de Kargadoor. Wij zorgen voor grijpstokken, afvalzakken en een SUP als je het water op gaat. In verschillende routes kun je wandelend of suppend (onder begeleiding van SUP school Domstad) zwerfafval opruimen. Ontzettend nuttig én erg leuk! Voor elke zak opgehaald zwerfafval plaatst de Utrechtse brouwerij Bird Brewery bovendien een boom. Let op: als je wilt suppen, is enige ervaring wel belangrijk!

Registreer je vangst en win prijzen!

Download de gratis app Litterati, en gebruik de code WATERBAZEN. Ga wandelen langs het water -of ga suppen- en ruim onderweg zwerfafval op. Registreer je vangst in de app en draag zo bij aan het oplossen van het zwerfafvalprobleem. Door het zwerfafval te registreren via de app Litterati help je mee probleemgebieden in kaart te brengen en weten we welke soorten en merken afval het meeste voorkomen. Litterati gebruikt de verzamelde data om samen met bedrijven en organisaties te zoeken naar duurzame oplossingen. En iedere waterbaas die via de app zijn of haar vangst registreert, maakt kans op mooie prijzen.

#ScheppenVoorSchoonWater

Tot slot: vergeet niet een selfie met je vangst te plaatsen met de hashtags #ScheppenVoorSchoonWater en #stichtsewaterbazen en tag @hdsr_waterschap. Onder de inzenders verloten we een leuke SUP-prijs!


Meer weten?

Scheppen voor schoon water