Waterschap presenteert kansrijke oplossingen dijkversterking Wijk bij Duurstede - Amerongen

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden presenteert drie kansrijke oplossingen voor de versterking van de Lekdijk tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen. Samen met omwonenden, de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede en de Provincie Utrecht zijn er oplossingen bedacht en ontworpen.

Wat zijn kansrijke oplossingen?

De Lekdijk tussen Wijk bij Duurstede en Amerongen wordt de komende jaren versterkt, zodat deze klaar is voor de toekomst. Het waterschap kan dit niet alleen. Samen met bewoners, overheden en andere belanghebbenden wordt er gewerkt aan de best mogelijke oplossing. Kansen voor natuur, recreatie, verkeersveiligheid en cultuurhistorie worden zoveel mogelijk meegenomen met de dijkversterking.

Het combineren van de technische opgave en ideeën en wensen uit het gebied heeft geleid tot drie kansrijke oplossingen. Deze oplossingen voor de dijkversterking worden gezien als reëel en haalbaar en worden verder onderzocht, op weg naar één voorkeursalternatief.

Laat weten wat u van de oplossingen vindt

We hebben intensief samengewerkt met bewoners en andere belanghebbenden bij het ontwerpen van de drie kansrijke oplossingen. Nu horen we graag wat u van de oplossingen vindt. Het waterschap nodigt u uit om langs te komen op dinsdag 3 september in Theater Calypso te Wijk bij Duurstede. We willen van u weten of alle wensen en zorgen voldoende verwerkt zijn. Ook zijn we benieuwd welke oplossing uw voorkeur heeft en wat voor u belangrijk is.

  • Datum: dinsdag 3 september 2019, 19.00 – 22.00 uur
  • Locatie: Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede

Samenvatting en volledige nota


Contact & meer informatie

Jannes van Hove
omgevingsmanager

We horen graag wat u van de kansrijke oplossingen vindt. Bent u niet in de gelegenheid om 3 september langs te komen in Wijk bij Duurstede? Of wilt u meer informatie over het project? Laat het ons weten.