Hoogheemraad Karin Sommer – De Vries legt taken neer bij De Stichtse Rijnlanden

Gepubliceerd op 7 november 2022

Karin Sommer – De Vries is met ingang van 5 november 2022 gestopt als dagelijks bestuurder van het waterschap. Persoonlijke redenen hebben haar tot dit besluit gebracht. De vacature zal, met het oog op de waterschapsverkiezingen in maart 2023, niet worden ingevuld.

Dank en respect

Karin Sommer – De Vries startte op 16 februari 2022 als hoogheemraad van De Stichtse Rijnlanden. Ze volgde in die functie Bernard de Jong op. Karin was verantwoordelijk voor onder meer financiën, waterbewustzijn, cultuurhistorie, zoet water en de viering van 900 jaar waterbeheer. Dijkgraaf Jeroen Haan: “Het was fijn dat Karin bereid was hoogheemraad te worden. We waarderen wat ze heeft gedaan en bereikt en respecteren haar keuze”.

Opvolging

De huidige coalitie (Water Natuurlijk, CDA, PvdA, LNE) blijft in stand en heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden gevraagd de resterende bestuursperiode uit te dienen met de huidige bestuursleden. In maart 2023 zijn er verkiezingen voor een nieuw waterschapsbestuur. Op dit moment wordt gewerkt aan een goede herverdeling van taken.


foto Karin Sommer Aschwin Snel

Karin Sommer - De Vries.