Speel mee met het waterschap bij Oogstfeest Kromme Rijnstreek in Cothen

Gepubliceerd op 22 augustus 2019

Heeft u nog geen plannen voor zaterdag 31 augustus? Kom dan naar het Oogstfeest Kromme Rijnstreek in Cothen. Ook Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is met leuke activiteiten aanwezig op het erf van melkveehouder Hans van Rooijen, Kapelleweg 4 in Cothen. Van 10.00 tot 17.00 uur is er van alles te beleven voor jong en oud. De toegang bedraagt € 3,-. Kinderen en volwassenen kunnen meedoen aan diverse activiteiten die een link hebben met water of het boerenbedrijf.

Hozen en Lozen

Komt u het levensgrote spel Hozen en Lozen spelen? In dit typisch Hollandse spel gaat u de strijd aan tegen het water. Lukt het u de polder droog te houden? Gebruik tactieken, beantwoord watervragen, pomp water naar de tegenspelers en krijg hulp van de weergoden.

Maak een natuurvriendelijke oever

Welke planten zijn goed voor de waterkwaliteit en zijn te vinden op een natuurvriendelijke oever naast de boerensloot? Test uw kennis van het slootleven tijdens het bouwen van een natuurvriendelijke oever.

Plastic soep-snorkelspel

Wat weet u over de plastic soep? Kom er achter door mee te doen aan het plastic soep-snorkelspel.

Ontdek microplastics onder de microscoop

Microplastics zijn hele kleine deeltjes plastic die met het blote oog niet te zien zijn. Kijk onder de microscoop hoe ze eruit zien en ontdek via de speciale app waar ze allemaal inzitten.

De boer op

Hebt u alle spelen uitgeprobeerd? Dan kunt u nog aan diverse andere activiteiten meedoen. Kijk voor het programma in de rechterkolom.