Belangrijk bericht voor ondernemers! – eHerkenning

Gepubliceerd op 23 november 2020

De Wet digitale overheid (Wdo) wordt in deze periode behandeld in de Eerste Kamer. Het doel van deze wet is dat burgers en bedrijven betrouwbaar en veilig online zaken kunnen doen met overheidsinstanties. Dat betekent dat het betrouwbaarheidsniveau van eHerkennings-accounts strenger wordt.

Wat betekent dit voor u als ondernemer?

Na 28 november voldoet het betrouwbaarheidsniveau van EH1 niet meer bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Dit heeft gevolgen voor bijvoorbeeld het indienen van een melding voor een activiteit of het aanvragen van een vergunning of subsidie. Inloggen op Mijn Stichtse Rijnlanden voor online zaken is vanaf 28 november alleen mogelijk met een betrouwbaarheidsniveau van EH2 of hoger.

Wat kunt u doen?

Neem contact op met uw leverancier van eHerkenning. Met een relatief gemakkelijke handeling kunnen zij uw account ophogen naar niveau EH2 of hoger. Wilt u een eHerkennings-account aanvragen of heeft u er vragen over? Op de website eherkenning.nl leest u meer informatie en vindt u een overzicht met leveranciers van eHerkenning.

Meer over de Wet digitale overheid (Wdo)

Meer informatie over de Wet digitale overheid (Wdo) leest u op de website van de Rijksoverheid.


Logo eHerkenning