Inspraak ontwerp - 3de partiële herziening van het peilbesluit Tussen Kromme Rijn en Amsterdam-Rijnkanaal 2019 van start

Gepubliceerd op 1 maart 2019

Het huidige peilbesluit Tussen Kromme Rijn en Amsterdam-Rijnkanaal is in 2008 vastgesteld. In een peilbesluit staat welke oppervlaktewaterpeilen het waterschap voor het gebied hanteert. Middels een partiële herziening kunnen wijzigingen van het oppervlaktewaterpeil worden geregeld. Met deze partiële herziening beoogt het waterschap om het watersysteem en het waterpeil voor een tweetal gebieden zo in te richten dat het peil voldoet en het goed beheerd kan worden:

  1. Bij het Tuincentrum in Werkhoven
  2. Bij het MOB complex in Odijk

Herziening peilbesluit nodig

In beide gebieden wordt aangegeven dat een goede sturing van de peilen lastig is en het peil in de praktijk anders is dan in het geldende peilbesluit. De partiële herziening betreft eigenlijk een formele vastlegging van de oppervlaktewaterpeilen zoals deze op dit moment zijn ingesteld en kleine aanpassingen ter verbetering van het watersysteem. De wijzigingen zijn opgenomen in de ontwerp - 3de partiële herziening van het peilbesluit Tussen Kromme Rijn en Amsterdam-Rijnkanaal 2019.

De inspraakprocedure

Van 1 maart 2019 tot en met 11 april 2019 ligt de ontwerp-partiële herziening van het peilbesluit formeel ter inzage. De stukken vindt u in de rechterbalk. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen. Het waterschap reageert op de zienswijze via een inspraakrapport en geeft dan aan of het leidt tot een aanpassing van de ontwerp-partiële herziening van het peilbesluit. Tenslotte stelt het Algemeen Bestuur van het waterschap het inspraakrapport en de definitieve partiële herziening van het peilbesluit vast.


Meer informatie ?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider, Susan Graas. Dit kan via susan.graas@hdsr.nl of 030 - 209 7010.