Subsidie Blauwe Bewoners Initiatieven verlengd na succesvolle start

Gepubliceerd op 20 december 2018

Ook in 2019 kunnen buurtbewoners, wijknetwerken, schoolbesturen en belangenverenigingen weer een beroep doen op de subsidiepot ‘Blauwe Bewoners Initiatieven’ van De Stichtse Rijnlanden. De regeling wordt verlengd om ook in 2019 duurzaam waterbeheer en waterbewustzijn te stimuleren.

Tot nu toe heeft het waterschap aan 19 verschillende projecten totaal 70.000 euro subsidie verleend. Ouders en onderwijzers zijn in actie gekomen om stenige schoolpleinen om te toveren tot groene speelplekken waar regenwater makkelijk de grond in kan zakken. Heel aansprekend was het initiatief van de speeltuin Noordse Park in Utrecht waar 10.000 tegels werden verwijderd.

Bekijk alle initiatieven op de kaart

Niet altijd waren de initiatieven zo grootschalig. Met geld van het waterschap zijn of worden nog ijsvogelbroedwanden aangelegd in Schalkwijk en Utrecht Lunetten. Ook kwam er een kanosteiger in de Langbroekerwetering, en lanceert de Initiatiefgroep Vergroening Singel in Utrecht binnenkort een audiotour. Alle 19 initiatieven zijn te bekijken op de kaart op de pagina over de regeling.

Voor stichtingen, verenigingen en (bewoners)groepen

Voor 2019 is er opnieuw 100.000 euro beschikbaar voor initiatieven die zorgen voor het vergroten van het waterbewustzijn en duurzaam waterbeheer in ons waterschapsgebied. Stichtingen en verenigingen kunnen een bijdrage vragen, maar ook één persoon namens een groep mensen.

Hoogheemraad Els Otterman: “Ik roep iedereen op om creatieve aanvragen te doen. Want duurzaam waterbeheer, dat kunnen we als waterschap niet alleen. Zonder initiatieven van onze inwoners om tuinen, schoolpleinen en daken te vergroenen komen we er niet. Buiten dat, is het ook gewoon leuk om samen met je buurt- of verenigingsgenoten aan de gang te gaan!”


Klik op de icoontjes voor meer informatie over de gesubsidieerde projecten: