Tijdelijke verkeersmaatregelen kruising N228 / Damweg Oudewater

Gepubliceerd op 4 juli 2024

Aannemer Van Oostrum Westbroek B.V. plaatst een grote waterinlaat (een buis) onder de provinciale weg N228 in Oudewater, ter hoogte van de kruising met de Damweg. De werkzaamheden starten op maandag 8 juli en duren tot en met 2 september 2024. De aannemer neemt verkeersmaatregelen om het verkeer goed door te laten stromen. Fietsers kunnen gebruikmaken van een tijdelijke brug over de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel. Het werk vindt plaats in opdracht van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Waterberging en -doorvoer Willeskop

Het regent vaker en harder. Extreme weersituaties komen naar verwachting vaker voor als gevolg van klimaatverandering. Om in te spelen op de gevolgen van klimaatverandering gaat het waterschap natuurgebied Willeskop geschikt maken als waterbergingsgebied. Daarom maakt de aannemer een nieuwe doorvoerroute vanaf de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel naar de Lek. Om deze inlaat te maken moet de weg opgebroken worden. Via de aan te leggen buis onder de provinciale weg door kan het water aangevoerd worden naar het natuurgebied en afgevoerd worden naar de Lek.

Omgevingsapp

Van Oostrum Westbroek BV werkt met de Omgevingsapp. Hierin vindt u meer informatie over het project. Ook kunt u dan zien waar de aannemer wanneer werkt en hoe lang, wat de planning en voortgang van de werkzaamheden zijn en bij wie u terecht kunt met vragen. De app kunt u vinden in de App Store of Google Play Store als u zoekt op ‘Willeskop’.