Inloopavond kadeverbetering Vlistkade Oost en Groote Kerkvliet

Gepubliceerd op 6 oktober 2022

Delen van de kades langs de Vlist en Groote Kerkvliet voldoen niet meer aan de waterveiligheidsnormen wat betreft hoogte en sterkte. Daarom voert aannemer Van Oostrum Westbroek B.V. in opdracht van het waterschap vanaf eind oktober tot april 2023 werkzaamheden uit aan deze waterkeringen. De aannemer organiseert een inloopavond op dinsdag 11 oktober 2022. U kunt binnenlopen op een tijdstip dat het u goed uitkomt, tussen 19.00 tot 21.00 uur.

Locatie bijeenkomst

De bijeenkomst vindt plaats bij restaurant De Vlisterstee, West Vlisterdijk 57 te Vlist. De aannemer informeert u over de werkzaamheden, planning en (verkeers)maatregelen. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen.

Werkzaamheden

De aannemer gaat de volgende werkzaamheden uitvoeren.
Om de stevigheid van de kades langs de Oost Vlisterdijk (tussen huisnummers 14a tot 46a) en Bonrepas te verbeteren, past de aannemer de oostelijke wegberm aan. Ook komt er een houten paalbeschoeiing in de poldersloot. Hierdoor blijft de poldersloot grotendeels behouden.

Verbetering stabiliteit kade

De stabiliteit van de kade ten noorden van de Groote Kerkvliet, de Slangeweg, wordt op dezelfde manier verbeterd. De wegberm aan de noordzijde van de Slangeweg wordt aangepast. In de poldersloot komt een houten paalbeschoeiing. De kruin van de kade ten zuiden van de Groote Kerkvliet en de groene kade ten oosten van Haastrecht (tussen de provinciale weg N228 en de zwembad De Loete) worden op delen met grond opgehoogd.

Waterveiligheid

Regionale waterkeringen (kades) zoals langs de Vlist en Groote Kerkvliet worden door het waterschap elke 12 jaar op waterveiligheid getoetst. De kades moeten steeds voldoen aan de provinciale waterveiligheidsnormen. Uit de laatste toetsing blijkt dat delen van de kades niet voldoen aan de nieuwste normen als het gaat om sterkte en hoogte. Om de waterveiligheid in het gebied te borgen, zijn werkzaamheden noodzakelijk.


Volg ons op

twitter  instagram  LinkedIn  youtube  icoon soundcloud website3  vacaturesite