Waterschap zoekt jongeren voor waterraad

Gepubliceerd op 7 juli 2022

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is op zoek naar jongeren tussen de 18 en 25 jaar die mee willen denken over toekomstplannen van het waterschap. Heb jij passie voor water en maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering en energietransitie en ben je nieuwsgierig naar het waterschapswerk? Woon en/of werk of studeer je in ons gebied? Dan is de waterraad vast iets voor jou!

Sinds eind 2020 heeft het waterschap een adviesraad van jonge mensen: de waterraad. Deze enthousiaste groep heeft meegedacht over ons waterbeheerprogramma, over hoe we moeten omgaan met transities, over projecten en ze hebben ons waterschapswerk beter leren kennen.

Waardevolle inbreng van jongeren

Onze medewerkers en bestuurders willen graag inbreng van jongeren. Dat levert kennis op voor ons toekomstig beleid. We zijn als waterschap naast het dagelijks beheer van dijken, sloten en rivieren en het zuiveren van afvalwater veel bezig met de toekomst. Hoe kunnen we ons voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering, en beter nog: op het voorkomen daarvan? Hoe halen we energie uit afvalwater? Hoe krijgen we onze inwoners meer waterbewust? De waterraad heeft bijvoorbeeld bijgedragen aan de visie van het waterschap voor de komende 5 jaar, het waterbeheerprogramma Welkom - Stroomopwaarts

Ook zijn we altijd op zoek naar talentvolle mensen voor het vervullen van onze vacatures.

Wat houdt het waterraadswerk in?

Het waterraadswerk kost ongeveer vier uur per maand. Je leert het waterschapswerk, bestuursleden en medewerkers kennen via excursies in ons gebied, bijeenkomsten en borrels. Je geeft advies en breidt je netwerk uit. In september gaat de nieuwe waterraad van start voor de periode van een jaar.

Meer weten of je aanmelden?

Kijk op hdsr.nl/waterraad of neem contact op met Jasper Mansier via waterraad@hdsr.nl of Jasper Mansier | LinkedIn. Of neem eens een kijkje op de LinkedInpagina's van waterraadsleden Charlotte OffringaEsmee Mes, Roos Peeters en Linde Miltenburg.


Waterraadsleden Esmee Mes en Charlotte Offringa en collega Gabby Zegers op excursie bij ons Noordergemaal

Waterraadsleden op excursie in Nieuwegein: hoe maak je je stad klaar voor het veranderende klimaat en je inwoners waterbewust?