Bestuurdersdag Unie van Waterschappen te gast bij De Stichtse Rijnlanden

Gepubliceerd op 7 juni 2022

De jaarlijkse bestuurdersdag van de Unie van Waterschappen vond afgelopen vrijdag 3 juni plaats bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Tijdens de ochtend ging het over de rol van water en bodem bij de ruimtelijke inrichting en vond er een panelgesprek plaats over participatie, afvalwater zuiveren en waterveiligheid. In de middag gingen de bestuurders op excursie.

Kennis uitwisselen en netwerken

Tijdens de bestuurdersdag staat het uitwisselen van kennis voorop tussen bestuurders. Het delen van concrete cases en bijbehorende ervaringen zorgt voor beter inzicht in de opgaven waar verschillende waterschappen voor staan. Dat helpt bij het oppakken en aanpakken van de verschillende uitdagingen op het gebied van waterbeheer in Nederland.

Gevarieerd programma

Het ochtendprogramma vond plenair plaats in Fort bij Vechten. Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving, Jannemarie de Jonge, deelde haar visie op water en bodem als sturende elementen in de ruimtelijke inrichting. Vervolgens gingen de bestuurders met elkaar in gesprek tijdens een panelgesprek om in de middag op excursie te gaan het gebied in. De Lekdijk werd bezocht in verband met programma Sterke Lekdijk, de rioolwaterzuivering in Utrecht ontving bestuurders om bij te praten over de nieuwe technologieën aldaar en bij het Veenweiden Innovatiecentrum in Zegveld kregen de bestuurders meer te weten over de gezamenlijke initiatieven met agrariërs om bodemdaling tegen te gaan.