Communicatiecollega Marc Wessels finalist Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022

Gepubliceerd op 18 november 2021

Onze communicatiecollega Marc Wessels heeft de finale bereikt van de FUTUR Jonge Ambtenaar van het Jaar 2022 award. Dat is vanmiddag bekendgemaakt in de Ridderzaal tijdens de Overheidsawards. Daarmee mag hij zich opmaken voor de finaledag op 20 januari 2022, samen met de twee andere finalisten.

Jong en Ervaren

Het thema dit jaar is Jong en Ervaren. Nog te vaak zien werkgevers werkervaring als jaren op de kantoorteller. Met het thema van de award dit jaar, wordt er bewustzijn gecreëerd dat ervaring in vele soorten en maten bestaat. Van vrijwilligerswerk tot reizen en van maatschappelijke betrokkenheid tot bestuursjaren: ervaring die jonge medewerkers verder helpt in hun carrière.

Nominatie, selectiedag, finale

In het voortraject mocht Marc Wessels laten zien waarom hij jong en ervaren is. Genomineerd door een collega, was het aan Marc om de jury te overtuigen waarom hij tot de laatste 10 zou moeten behoren. Met een (drone)filmpje en aanvullende motivatie was de jury om. Tijdens een selectiedag op 29 oktober met de 10 kandidaten stonden er vervolgens selectiegesprekken, pitches en een groepsopdracht op het programma. Ook daar liet Marc zich van zijn beste kans zien met als resultaat een finaleplaats.

"Eerlijk en dicht bij zichzelf"

Uit het juryrapport: "Marc is eerlijk en staat dicht bij zichzelf. In de groep wist hij de aandacht te pakken en was hij uitgesproken. Tijdens de gesprekken hield hij iedereen scherp en zorgde hij met zijn humor voor luchtigheid. Zijn inzet voor jonge ambtenaren binnen het hoogheemraadschap sluit goed aan bij ons thema Jong en Ervaren."

En hoe verder?

Op 20 januari 2022 strijden de drie finalisten voor de Jonge Ambtenaar van het Jaar award. Daarvoor zullen ze een dag lang opdrachten uitvoeren, die beoordeeld worden door een vakjury. Het oordeel van de jury telt voor 70% mee, de overige 30% komt van publieksstemmen. Vanaf volgende week kan er op Marc gestemd worden. Meer informatie daarover volgt.

Over de Jonge Ambtenaar van het Jaar award

Ieder jaar organiseert FUTUR, het netwerk van jonge ambtenaren in Nederland, de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Dit doet FUTUR om de kwaliteit en toegevoegde waarde van jonge ambtenaren binnen de overheid onder de aandacht te brengen, jonge ambtenaren te inspireren hun rol te nemen in de veranderende overheid én jonge ambtenaren met elkaar in verbinding te brengen.