Baggerwerkzaamheden Maarssenbroek van start

Gepubliceerd op 25 maart 2021

In de week van 29 maart starten gemeente Stichtse Vecht en Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden met het baggeren van meerdere grote watergangen in Maarssenbroek. Zo zorgen we voor goede kwaliteit en doorstroming van het water. Schoon en helder water is goed voor de planten en dieren die in en om de watergangen leven.

Planning

De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november 2021. De omwonenden van de werkzaamheden worden per wijk geïnformeerd over de planning.

Overlast beperkt

Voor omwonenden zal de overlast van de werkzaamheden beperkt zijn. Verkeer (voet-, fiets- en autoverkeer) wordt gewaarschuwd met verkeersborden en waar nodig begeleid. In de meeste gevallen is een stuk watergang na 2 tot 3 dagen weer schoon, waarna de machines weer worden verplaatst.

Werkzaamheden op de kaart

Op het kaartje hieronder ziet u welke watergangen gebaggerd worden. In de kolom hiernaast staat een grotere versie van de kaart.

Baggerkaart maarssenbroek

Aannemer

Baars Aannemerij BV uit Nieuwland voert de werkzaamheden uit in opdracht van Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en gemeente Stichtse Vecht. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken en het werk efficiënt te kunnen uitvoeren, combineren de gemeente en het waterschap hun baggerwerkzaamheden in Maarssenbroek.

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project? Bekijk dan de projectpagina op de website of neem contact op met omgevingsmanager Koen Mathot via koen.mathot@hdsr.nl.