Dijkwerkers ruimen op, doet u mee?

Gepubliceerd op 9 maart 2021

Afgelopen maand was het hoogwater op de Nederrijn en de Lek. Dat leverde prachtige plaatjes op en was voor veel mensen aanleiding om even een kijkje te nemen op de dijk. Het hoogwater heeft ook gezorgd voor veel zwerfafval langs de dijk. En daar gaan we wat aan doen, doet u mee?

Grote en kleine stukken zwerfafval

Medewerkers van het waterschap hebben direct na het hoogwater grote stukken zwerfafval uit de uiterwaarden verwijderd. Maar er is ook nog veel klein zwerfafval achtergebleven. Dat gaan we als waterschappen nu aanpakken. Samen met onze collega's van het Hoogwaterbeschermingsprogramma gaan we jutten langs de dijk om het afval op te ruimen. Doet u mee?

Opruimen maar!

In de week van 15 maart, in aanloop naar de landelijke opschoondag van 20 maart, gaan we aan de slag. We nodigen u van harte uit om alleen of met uw gezin naar een dijk bij u in de buurt te gaan en mee te helpen. Combineer een mooie wandeling met het opruimen van het zwerfafval. Meer dan een vuilniszak en een set tuinhandschoenen is daarvoor niet nodig. Maak ook vooral foto's met de #dijkwerkersruimenop en #waterbazen en deel deze op social media. Samen houden we de dijken en hun omgeving schoon!

Verantwoord opruimen in coronatijd

Houd ook bij deze opruimactie rekening met de coronamaatregelen. Houd afstand tot anderen en vermijd eventuele drukke plekken. Zo houden we het samen veilig.