Hoogheemraad Constantijn Jansen op de Haar in de halve finale van 'Minister van de Nieuwe Economie'

Gepubliceerd op 6 januari 2021

Hoogheemraad Constantijn Jansen op de Haar staat samen met Antoinet Looman (heemraad bij Waterschap Rijn en IJssel) in de halve finale van de verkiezing 'Minister van de Nieuwe Economie' van MVO Nederland. Samen met 20 andere kandidaten maken zij nog kans op de eervolle titel.

Minister van de Nieuwe Economie

Om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling in 2030 te halen, moeten we op vrijwel alle thema’s versnellen. Een groeiende groep mensen staat te springen hieraan bij te dragen – van jong tot oud, van ondernemer tot werknemer, van links tot rechts. Wat ze verbindt, is dat ze tempo willen maken op weg naar de nieuwe economie. De Minister van de Nieuwe Economie moet hét gezicht worden van iedereen binnen deze beweging.

200 kandidaten, 16.000 stemmen, 21 genomineerden

De afgelopen maanden hebben meer dan 200 mensen zich kandidaat gesteld voor Minister van de Nieuwe Economie. Waaronder hoogheemraad van ons waterschap Constantijn Jansen op de Haar, samen met Antoinet Looman (duo-inzending). In totaal hebben 16.000 mensen gestemd en daar zijn 21 genomineerden uitgekomen. Zij zijn door naar de halve finale.

Pitch op 15 januari

De halve finalisten pitchen tijdens een besloten sessie op 15 januari ten overstaan van een jury waarom zij de Minister van de Nieuwe Economie moeten worden. De jury bestaat uit Prins Carlos, Jeroen Smit, Talitha Muusse, Jan Terlouw, Marije van der Made en Maria van der Heijden. Uiteindelijk gaan drie kandidaten door naar de finale op 25 januari. De winnaar mag zich direct mengen in het verkiezingsdebat van die avond in de Beurs van Berlage, waar onder meer ChristenUnie, D66, CDA, 50Plus, GroenLinks, VVD, Partij voor de Dieren en PvdA aanwezig zijn.